Schippers: eigen risico in de zorg is heel sociaal

Facebooktwitterlinkedinmail

edit-schippers, eigen risico

20 september 2016 – Minister van Volksgezondheid Edith Schippers vindt het eigen risico in de zorg van minimaal 385 euro per jaar “heel goed te verantwoorden”, zegt ze afgelopen maandag in NRC.  In de politiek ligt het eigen risico onder vuur. Maar Schippers voelt niets voor het verlagen of afschaffen van het eigen risico in de zorg. Het verplicht meebetalen is volgens haar noodzakelijk is om de zorg in Nederland betaalbaar te houden.

Steeds meer partijen (PVV, SP, GroenLinks en 50Plus) willen het eigen risico, dat nu minimaal 385 euro bedraagt, afschaffen. CDA en ook regeringspartner PvdA denken aan een verlaging. Staatssecretaris Van Rijn (PvdA) zei gisteren in Buitenhof dat hij serieus wil kijken naar een verlaging, omdat uit onderzoek zou blijken dat mensen vanwege het eigen risico niet naar de dokter gaan.

Schippers zegt in de krant dat partijen ,,geen eerlijke voorstelling van zaken geven”. Als de eigen risico wordt afgeschaft gaat volgens haar de premie voor verzekerden met 284 euro per jaar omhoog en kost het de overheid bijna 4 miljard.

“Ik vind 385 euro eigen risico goed te verantwoorden. Het maximale verschil tussen iemand die extreem veel gebruikt maakt van zorg en iemand die nooit zorg nodig heeft, blijft 385 euro. Ik vind dat heel sociaal.”

Bron: nos.nl/ nu.nl

 

 

Dit bericht is 4098 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail