Regionale Quickscan zorg en sociaal domein bij complexe ggz-problematiek  

Facebooktwitterlinkedinmail

21 december 2020 – In december het Phrenos instituut gestart met de ontwikkeling van de Regionale Quickscan zorg en sociaal domein bij complexe ggz-problematiek. Het doel is een instrument (quickscan) dat door regio’s gebruikt kan worden om de samenhang en kwaliteit van zorg voor mensen met complexe ggz-problematiek optimaal vorm te geven.

Dit door ZonMw gefinancierde project draagt bij aan de implementatie van de Meerjarenagenda Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang. De regionale Quickscan is een initiatief van Kenniscentrum Phrenos, Mind, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Zorgverzekeraars Nederland. Het project loopt t/m het voorjaar van 2023 (28 maanden).

Doel project
Het doel van het project is  het ontwikkelen van een instrument (Quickscan) om door middel van actieonderzoek zowel de inhoud van zorg (kwaliteit) als de samenhang (samenwerking) in een regio in kaart te brengen. Hierbij staat het cliëntenperspectief centraal. Per deelnemende regio worden verbeteracties geformuleerd om de kwaliteit van leven van mensen met complexe ggz-problematiek te verbeteren.

Cliëntenperspectief
In dit project vormt het cliëntperspectief de basis. Vandaaruit gaan we in een vijftal regio’s onderzoeken hoe de lokale en regionale samenwerking en continuïteit van zorg en ondersteuning het beste vorm kunnen krijgen. Door het cliëntperspectief steeds in ogenschouw te houden willen we direct bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen met complexe ggz-problematiek.

Meedoen in het onderzoek?
Heeft u interesse of wilt u meer weten over dit traject? Er is nog ruimte voor regio’s om hierin te participeren.

Infosheet en contact
Voor geïnteresseerden is een infosheet voorhanden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij projectleider Christine Kuiper (ckuiper@kcphrenos.nl).

Bron: kenniscentrumphrenos.nl

Dit bericht is 1479 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail