Psychisch en lichamelijke klachten van ggz-professionals vergelijkbaar met IC-personeel

Facebooktwitterlinkedinmail

21 januari 2021 – Meer dan de helft van de ggz-professionals kampt met  psychische en lichamelijke klachten zo blijkt uit onderzoek van het Trimbos-instituut.  Hierdoor konden zij tijdens de eerste coronagolf niet de zorg bieden die nodig was. De eigen gezondheid en functioneren ging achteruit door een combinatie van onduidelijkheid over protocollen en de verhoogde werkdruk door zieke collega’s 

“De klachten van psychische hulpverleners zijn vergelijkbaar met wat werkers op een IC ervaren in deze coronacrisis”, zei Derek de Beurs van het Trimbos-instituut in het NOS Radio 1 Journaal. ” De klachten gaan onder andere over slechter slapen en de onbalans tussen werk-privé  door het thuiswerken.”

Het Trimbos onderzoek geeft aan dat deze groep werkers die last heeft van psychische post-coronaklachten zal groeien en een beroep zal doen op de zorg. Het advies aan  werkgevers in de psychische hulpverlening daarom om goed te zorgen voor medewerkers, door het organiseren van  intervisies, om te voorkomen dat dit uiteindelijk ook zijn weerslag heeft op de cliënten.

Bron: nos.nl 

Dit bericht is 2812 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail