GGZ-Jeugdhulp verdwijnt bij Kwadrantgroep

Facebooktwitterlinkedinmail

5 september 2017 – Kwadrantgroep wil vanaf 2018 geen psychiatrische jeugdhulp meer aanbieden omdat deze discipline niet langer rendabel is voor de zorgaanbieder. Alle behandelingen moeten derhalve voor het nieuwe jaar afgerond zijn of anders worden ze overgeheveld naar een andere aanbieder. Kwadrantgroep wil zich gaan richten op de volwassenen- en ouderenpsychiatrie en mensen met autisme of adhd. Dit meldt de Leeuwarder Courant, zo staat op de site van de Nationale Zorggids te lezen.

In totaal levert de zorgaanbieder jeugdhulp aan ongeveer 125 kinderen. Een deel van de 150 volwassenen uit Emmeloord met psychiatrische problemen of hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zullen mogelijk ergens anders vboor zorg moeten aankloppen. Het bestuur, de ondernemersraad en de cliëntenraad hebben vooralsnog geen oordeel gegeven over de plannen die op 1 januari 2018 in werking moeten treden.

Zorgmaatwerk

De psychiatrische jeugdhulp wordt geboden vanuit Zorgmaatwerk, de dochteronderneming van Kwadrantgroep van waaruit geestelijke gezondheidszorg (ggz) wordt geboden. Jaarlijks verliest Zorgmaatwerk ongeveer 250.000 euro en daardoor is deze tak niet langer kosteneffectief. Door de jeugdpsychiatrie af te stoten hoopt het zorgbedrijf weer financieel gezond te worden. Al eerder werden Isis Kraamzorg en een aantal bedrijven die medische hulpmiddelen aanbieden afgestoten.

Zorgmaatwerk blijft verantwoordelijk

Zorgmaatwerk blijft verantwoordelijk voor het afronden van de behandelingen van de jongeren en de volwassenen uit Emmeloord. De zorg die deze laatste groep krijgt, verhuist naar Heerenveen en kan daar aangeboden blijven worden. Voor de cliënten niet zo ver kunnen reizen, moet een andere aanbieder gevonden worden.

Bron: Nationale Zorggids

Dit bericht is 3336 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail