Psychiaters op de motor vragen aandacht voor stigma

Facebooktwitterlinkedinmail

18 augustus 2017 – Op zondag 27 augustus a.s. stapt een groep enthousiaste psychiaters op de motor om aandacht te vragen voor het stigma dat nog altijd heerst rond het hebben van een psychiatrische aandoening. De motorclub van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) ‘Shrinks on Bikes’ rijdt op die dag voor de tweede keer een gesponsorde tocht door Nederland, waarvan de opbrengst gaat naar de Stichting Samen Sterk zonder Stigma (SSzS) en haar Social Run projecten.

De psychiaters stappen in de ochtend – in hun opvallende felgekleurde Shrinks-hesjes- op in Utrecht en rijden een tocht van zo’n 200 kilometer in de omgeving van Utrecht. Halverwege doet de groep het stadje Buren aan voor een welverdiende tussenstop. Aan het eind van de dag sluiten zij hun tocht in Utrecht af. De psychiaters hebben diverse organisaties en instellingen bereid gevonden de tocht te sponsoren en hebben daarmee enkele duizenden euro’s weten op te halen. De opbrengst van de motortocht wordt aan een ambassadeur / ervaringsdeskundige van de stichting overhandigd.

De NVvP, gevestigd te Utrecht, is de beroepsvereniging voor en door psychiaters in Nederland. In 2016 werd de motorclub ‘Shrinks on Bikes’ opgericht voor motorrijdende collega’s om onderling contact met elkaar te kunnen leggen, samen ritjes te kunnen maken en technische informatie en tips over mooie tochten uit te kunnen wisselen. De motorclub heeft daarnaast een tweede (fundraising) doel: ieder jaar organiseert de motorclub een gesponsorde tocht voor het goede doel.

Bron: persbericht

 

Dit bericht is 10626 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail