Praat mee over de belangrijkste trends binnen de mentale gezondheidszorg 

Facebooktwitterlinkedinmail

8 februari 2021 – Drie experts nemen je op donderdag 11 februari om 19.30 uur mee in de race voor verbetering van de mentale gezondheidszorg tijdens de online innovatie-estafette van Therapieland en Gezondeboel. 

De jaarlijkse e-Health week heeft een nieuwe vorm en een nieuwe naam: De Slimme Zorg Estafette. Net als afgelopen jaren zijn Therapieland en Gezondeboel weer van de partij, dit keer met een online ‘Innovatie-estafette’. Tijdens dit gratis event nemen Bert van der Hoek (CEO Trimbos-instituut), Nicky Hekster (IBM) en Pim Valentijn (Essenburgh & Maastricht University) je mee in de wereld van innovatie en trends binnen de mentale gezondheidszorg. Dus ben je benieuwd naar welke invloeden Big Data, Artificial Intelligence, Value-Based Healthcare en de pandemie hebben op de mentale gezondheidszorg in Nederland? Dan nodigen we je graag uit voor het online event op 11 februari.

We kunnen nauwelijks ontkennen dat de pandemie veel invloed heeft gehad op de mentale gezondheid van de Nederlandse bevolking. Maar hoe heeft het coronavirus de vraag binnen de mentale gezondheidszorg nou precies veranderd? Bert van der Hoek vertelt je tijdens het event waar en hoe de mentale gezondheidszorg meer onder druk is komen te staan. Ook bespreekt hij de kansen die het coronavirus heeft gecreëerd en hoe dit een aanzet is geweest om te innoveren.

Naast de invloed van de pandemie is er bij veel zorgaanbieders ook aandacht voor de vraagstukken rondom ‘Big Data’. Want hoe kunnen we de zorg beter, doelbewuster en effectiever maken met grote hoeveelheden data? Nicky Hekster legt het uit tijdens de innovatie-estafette. Hij is een expert op het gebied van e-Health, Big Data én het toepassen van AI-technologie in de gezondheidszorg.

Tot slot zal Pim Valentijn ons meer vertellen over ‘Value-Based Healthcare’, oftewel “waardegedreven zorg”. Volgens Pim Valentijn is dit ‘De sleutel tot betere uitkomsten’. De toekomst van de zorg vraagt om waardegedreven zorg en hij is niet de enige die pleit voor verandering. Value-Based Healthcare, triple aim, netwerkzorg en digitale transformatie komen allemaal aan bod. Wat er ten grondslag ligt aan deze ‘hypes’, hoe ze kunnen worden toegepast in de praktijk en waarom dit soms lastig blijkt, vertelt Pim je op donderdag 11 februari.

Wil jij deelnemen aan de innovatie-estafette? Reserveer hier gratis jouw plekje. 

Bron: persbericht

Dit bericht is 2345 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail