Podcastserie Blikopeners over stigmatisering binnenkort beschikbaar

Facebooktwitterlinkedinmail

23 juli 2021 – Onlangs vonden de opnames plaats van de podcastserie Blikopeners, over stigmatisering van mensen met een psychische aandoening (binnen en buiten de ggz). Met ervaringsverhalen, tips en prikkelende challenges hoopt Samen Sterk hiermee onder meer handvatten aan te reiken om zelfstigma tegen te gaan. Blikopeners beluisteren? Aan het einde van de zomer komt deze uit. Houd de site in de gaten! 

De podcastserie Blikopeners, over stigmatisering van mensen met een psychische aandoening (binnen en buiten de ggz), bestaat uit een drietal podcasts voor mensen met een psychische aandoening en een vierde voor hulpverleners. Ze gaan in op de impact van zelfstigma op het eigen herstel en bieden handvatten om ermee om te gaan. Ook komt de impact van publiekstigma en hoe daarmee om te gaan aan bod. Met als doel (zelf)stigma te verminderen onder cliënten in de ggz en meer bewustzijn te krijgen hierover. In de aflevering voor hulpverleners staat de vraag centraal: Hoe kunnen behandelaren deze podcasts aan cliënten aanbieden? 

De host van de podcasts is ambassadeur Annemiek Lely, die elke aflevering praat met diverse gasten, zoals experts, ambassadeurs, medewerkers van Samen Sterk, andere ervaringsdeskundigen en hulpverleners. Samen hopen ze op een laagdrempelige manier een beweging op gang te brengen, mensen kracht te geven en aan te sluiten op het gedachtegoed positieve gezondheid en herstelondersteunende zorg. Het zijn podcasts boordevol tips en ervaringsverhalen. Ook is er ruimte voor reflectie met een educatieve tint: hoe kan de luisteraar met het zojuist gehoorde in een challenge aan de slag? 

Meer informatie? 

Blikopeners komt aan het einde van de zomer uit. Wil je meer informatie hierover? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief/update en houd de socials in de gaten.  

Bron: samensterkzonderstigma.nl

Dit bericht is 1989 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail