CORAL 2.0 helpt bij keuze over openheid over psychische kwetsbaarheid op werk

Facebooktwitterlinkedinmail

8 januari 2019 – Werk je bij een ggz-instelling, dan kom je vast wel eens mensen tegen die twijfelen: moeten ze op hun werk of bij een sollicitatie iets vertellen over hun psychische kwetsbaarheid? Het IPS-team van GGZ Noord-Holland-Noord deelt daarom teasers uit over keuzehulp CORAL 2.0. “Cliënten reageren bij aanreiken heel positief”.

CORAL 2.0 is een digitale keuzehulp waarmee je je persoonlijke afwegingen rondom openheid op de werkvloer op een rijtje zet. Daarnaast is er een handleiding voor professionals beschikbaar. Voor professionals die cliënten op CORAL willen attenderen, ontwikkelden we een teaser: een boekje met informatie over CORAL 2.0. GGZ Noord-Holland-Noord deelde deze teasers uit aan alle IPS-trajectbegeleiders in de organisatie. Bovendien werden ze verspreid in de wachtruimtes en aan cliënten meegegeven.

Tool waar meten iets uitrolt 

IPS Teamcoördinator Malou Besselink: “In mijn teams heb ik alle behandelaren er één gegeven om er zelf naar te kijken én om mensen erop te kunnen wijzen dat dit hulpmiddel bestaat. Ik krijg ook wel doorverwijzingen van behandelaren, omdat mensen specifiek vragen hebben over wat ze wel en niet gaan vertellen aan een werkgever, zonder dat ze verder ondersteuning willen op werkgebied. In het verleden maakten we nauwelijks gebruik van CORAL omdat het van die lange lijsten waren. Nu met de online tool waar meteen praktisch iets uitrolt, is het een veel mooier hulpmiddel. Het geeft mensen ook meer overzicht van waar ze aan kunnen denken in hun overweging. Cliënten reageren bij aan aanreiken heel positief. Dat is ook de ervaring van collega’s.”

Bekijk de video’s 

Werk jij ook in de ggz? Of ben je klantmanager bij een gemeente of het UWV, bedrijfsarts, loopbaancoach of P&O’er? In drie video’s leggen we je uit wat CORAL 2.0 is, wat iemand eraan heeft en waarom deze keuzehulp ontwikkeld is.

Je kunt bovendien teasers bestellen bij Samen Sterk zonder Stigma: een boekje met informatie over CORAL 2.0 wat je kunt uitdelen. Hier vind je de digitale versie (pdf). Vraag het papieren boekje aan via info@samensterkzonderstigma.nl, graag met vermelding van je functie, de organisatie waar je werkt en het aantal teasers dat je nodig hebt.

Meer weten? 

Bron: samensterkzonderstigma.nl

Dit bericht is 2940 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail