Podcast In het hoofd van – Wat als je moeder je ADHD-diagnose niet erkent?

Facebooktwitterlinkedinmail

24 oktober 2023 – Wat nou… als je voor heel even in het hoofd kan kruipen van iemand met tinnitus, PTSS of een angststoornis? Probeer het nu in deze zesdelige podcastserie in 8D audio. Luister met koptelefoon of oortjes voor de beste luisterervaring. 

Luister aflevering 6 – In Gina’s hoofd is het heel druk, maar vanaf de buitenkant zie je dat niet. Op haar dertigste kreeg ze de diagnose ADHD. Eindelijk viel alles op zijn plek: haar vergeetachtigheid, te laat komen en impulsiviteit hadden een oorzaak.

Maar hoe kan je jezelf zijn, als je je de hele dag moet aanpassen om ‘binnen de maatschappij te passen’ omdat jouw ADHD een belemmering is? En wat doe je als je moeder je ADHD niet erkent, omdat ze vindt dat dat label een vrouw van kleur alleen maar in de weg kan zitten?

8D-podcast: In het hoofd van

De hele dag zitten we in ons eigen hoofd. Of het nu gepieker, gekke gedachtenspinsels of gewoon een gevoel is: alleen jij weet hoe het is om in jouw hoofd te leven. Maar wat nou als je voor héél even in het hoofd van een ander kunt kruipen…? Dat kan in de nieuwe podcast van onze sociaal-maatschappelijke redactie bij NPO 3FM.

In welk hoofd zou jij nog willen kruipen? Stuur een DM naar @npo3fm of stuur een mail naar: socialmatters@3fm.nl

Check meer content van de podcast op 3fm.nl/inhethoofdvan

Deze podcast is in samenwerking met Top Format en NPO Innovatie. Eindredactie: Emma Peters. Presentatie: Ineke van der Hurk. Redactie en edit: Sasha Haasnoot, Ineke van der Hurk, Myrthe van Munster, Ko Musters.

Bron: npo3fm.nl

Dit bericht is 1205 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail