Oplossing voor jaarrekeningen ggz binnen handbereik 

Facebooktwitterlinkedinmail

Budget geld planning jaarrekening

1 maart 2016 – Ggz-aanbieders, verzekeraars en de Nederlandse Zorgautoriteit zijn het eens over een oplossing voor de discussie over de jaarrekeningen in de ggz.
Hoewel veruit de meeste ggz-instellingen hun jaarrekening 2014 voor 1 december hebben gedeponeerd, is dat een aantal instellingen nog niet gelukt. Zorgaanbieders, zorgverzekeraars, NZa en VWS hebben nauw samengewerkt om de laatste knelpunten weg te nemen.

De discussie over de jaarrekeningen wordt al enige tijd gevoerd. In twee overleggen bij de NZa hebben betrokken aanbieders en verzekeraars de overgebleven knelpunten op een rijtje gezet. De NZa verruimt regelgeving om de resterende belemmeringen weg te nemen. Verzekeraars en aanbieders kunnen nu één op één maatwerkafspraken maken om de jaarrekeningen over 2014 af te sluiten.

“Wij hopen van harte dat de betrokken aanbieders en verzekeraars nu snel constructieve afspraken maken zodat de discussie over de jaarrekeningen in de ggz binnen afzienbare tijd succesvol afgesloten kan worden”, aldus Marian Kaljouw, voorzitter van de raad van bestuur van de NZa.

Dit bericht is 2334 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail