Online congres Psychische problematiek in de wijk

Facebooktwitterlinkedinmail

1 april 2021 – Op donderdag 3 juni 2021 start het online congres Psychische problematiek in de wijk. Wie zich inschrijft, krijgt vanaf die datum toegang tot de videocolleges van de sprekers die gedurende een hele maand on-demand te bekijken zullen zijn.

De zorg voor mensen met een psychische kwetsbaarheid heeft zich steeds meer verplaatst van de instelling naar de samenleving. Dat kan ervoor zorgen dat deze mensen meer deel uit (blijven) maken van de maatschappij, maar het leidt ook tot allerlei wrijving en complexiteit in de hulpverlening aan deze mensen.  Hoe is het vanuit cliëntperspectief om te leven met een stigma?

Hoe ziet herstel-ondersteunende zorg uit? Wat is een betaalbare methode in de behandeling van mensen met een persoonlijkheidsproblematiek? Wat weten we van de behandeling en begeleiding van mensen die lijden aan chronische depressie of psychose? Hoe concrete gespreksvoering toe te passen rondom KOPP problematiek? Deze en andere vragen staan centraal tijdens dit online-congres over het werken met psychische- en psychiatrische problematiek in de samenleving.

Sprekers

De sprekers zullen in hun bijdragen stilstaan bij diverse deelthema’s:

  • Angela van Dongen (GGZ WNB) – Stigma als sta in de weg in de terugkeer naar de maatschappij
  • Gerard Lohuis (Buurtzorg T – Groningen) – Werken vanuit verbinding en betekenisgeving
  • Drs. Sandra Vos (GGz Breburg) – Herstel-ondersteunende zorg: wat, waarom en hoe?
  • Dr. Joost Hutsebaut (De Viersprong) – Guideline-Informed Treatment for Personality Disorders: hoe kunnen we goede zorg voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis toegankelijker maken?
  • Prof. Dr. Mario Braakman (Universiteit Tilburg) – Psychose: wat en hoe?
  • Prof. Dr. Jan Spijker (Pro Persona) – Herstel bij chronische depressie
  • Dr. Carien de Kloet (GGZ Rivierduinen) – In gesprek met patiënten en naastbetrokkene over KOPP

Meer…>>

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit online congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, Kwaliteitsregister V&V, NIP K&J / NVO-OG, Verpleegkundig Specialisten Register, Register Vaktherapie, Registerplein en LV POH-GGZ.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.

Bron: persbericht

Dit bericht is 2246 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail