Online congres Multiprobleemgezinnen – 5e editie

Facebooktwitterlinkedinmail

9 februari 2021 – Op donderdag 15 april 2021 vindt de vijfde editie van het online congres Multiprobleemgezinnen plaats. Deelnemers krijgen een hele maand de tijd om on-demand, waar en wanneer ze willen, de 7 exclusieve video-colleges van de sprekers te bekijken. Het thema van dit jaar is verbinding.

Complexe- en meervoudige gezinsproblematiek kan een enorme impact hebben op verschillende levensgebieden binnen gezinssystemen. Inmiddels is duidelijk dat er geen eenvoudige, duurzame oplossingen zijn voor de opeenstapeling van problemen waarmee ouders en kinderen binnen deze gezinnen te maken hebben.   De kwaliteit van de hulpverlening is van essentieel belang in het werken met deze gezinnen. De aard en omvang van de problematiek vraagt om specifieke kennis en toepassing van interventieprogramma’s gebaseerd op (enige) evidentie betreffende hun werkzaamheid. Maar boven alles is de werkrelatie verschrikkelijk belangrijk.

Hoe slaag je erin om als professional de verbinding te maken met de gezinsleden? Hoe helpt je de verbindingen tussen gezinnen verbeteren? En de verbinding tussen het gezin en hun sociale omgeving? Hoe kom je tot daadwerkelijke zelfregulatie en eigen regie? Wat kunnen we met een systemische aanpak van gezinsproblematiek op weg naar eigen kracht? Welke concrete tools zijn beschikbaar in het praktisch werken met multiprobleemgezinnen? Hoe kun je veerkracht en eigen kracht stimuleren, zonder gezinnen aan hun lot over te laten?

Sprekers

Op deze en andere vragen gaan ervaren sprekers in tijdens dit online congres. De videocolleges zijn vanaf de start van het congres 30 dagen te bekijken in een gebruikersvriendelijke beveiligde leeromgeving.

  • Prof. Dr. Rudi Roose (Universiteit van Gent) – Wat weten we van multiproblematiek en hoe om te gaan met het begrip zelfregulatie?
  • Drs. Sanne van der Kleij (van Montfoort) – Van verbinding en (veer)kracht naar eigen regie
  • Drs. Annemarie de Beer (Gemeente Amsterdam) – Overlastgevende gezinnen, wat nu?
  • José Koster (Verheldering & Inzicht) – Help! Een ‘Multi-probleem’-ouder!
  • Dr. Aurelie Lange (Family Psychology Mutual) en Drs. Marije Eijgendaal (De Viersprong) – Gezinsondersteuning ter voorkoming criminaliteit
  • Giel Vaessen (Kinkindekabel) – De ‘survival toolbox’ als hulpmiddel voor ambulante gezinsbegeleiders in de jeugdzorg
  • Drs. Katrien De Vuyst (Stichting Prisma) en Drs. Bruno Hillewaere (Euthopia) – Systemisch behandelen van multiprobleemgezinnen

Meer…

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit online congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, NIP K&J/NVO-OG, Registerplein, Kwaliteitsregister V&V, Verpleegkundig Specialisten Register, FGzPt, Register Vaktherapie en LV POH-GGZ. Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de site van het Euregionaal Congresburo.

Bron: persbericht

Dit bericht is 2262 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail