Online congres Levend verlies – Blijvend verdriet 

Facebooktwitterlinkedinmail

10 november 2020 – Op donderdag 17 december 2020 vindt het online jaarlijks congres “Levend verlies, blijvend verdriet” over het werken met ouders van zorgintensieve kinderen plaats. Wie zich aanmeldt krijgt een maand lang toegang tot de video-colleges die de sprekers exclusief voor dit congres opnamen. Bovendien mag iedere deelnemer een collega gratis in laten schrijven of zelf kosteloos aan een tweede online congres naar keuze deelnemen.

Wanneer blijkt dat hun kind een ernstige lichamelijke, verstandelijke en/of psychiatrische ziekte of beperking heeft, moeten de verwachtingen die ouders hebben, worden bijgesteld. In de meeste situaties betekent dat een proces van pijn, verdriet en rouw. Ouders zien de kinderen van vrienden en bekenden naar school gaan, een diploma halen, werk krijgen, trouwen en kinderen krijgen. Als dat er voor hun kind niet in zit, dan betekent dat steeds weer verdriet. Maar ook andere aspecten van hun leven kunnen radicaal veranderen. Ineens kunnen ze bijvoorbeeld met hun gezin alleen nog maar op aangepaste vakanties.

Ze kunnen vanwege het feit dat hun kind steeds opgetild moet worden alleen nog platte schoenen dragen, hebben geen tijd meer voor hun partner en rennen van de ene zorgverlener naar de andere. Het leven van deze ouders verandert zodoende in iets dat ze zich niet voor hadden kunnen stellen toen ze kozen voor een kind.  Niet alleen ouders krijgen hiermee te maken, maar ook broertjes en zusjes van het zieke en/of beperkte kind moeten leren omgaan met hun onmacht en verdriet. Hoe je als hulpverlener deze ouders en andere gezinsleden in zulke situaties ondersteunt, daarover gaat dit online-congres over levend verlies en blijvend verdriet bij ouders en brusjes van zorgintensieve kinderen.
Meer…

Sprekers

De term “levend verlies” is enkele jaren geleden geïntroduceerd door Prof. Dr. Manu Keirse. Hij is een van de zeven ervaren sprekers die voor dit online-congres een video-college opgenomen hebben:

  • Mr. Leontien Sauerwein Bsc (Praktijk voor verliesbegeleiding) – Wat betekent het als ouder om een zorgintensief kind te krijgen en ermee te leven?
  • Prof. Dr. Manu Keirse (Katholieke Universiteit Leuven) – Leven met een levend verlies
  • Dr. Joanna Wojtkowiak (Universiteit voor Humanistiek) – Rituelen en zingeving bij levend verlies
  • Drs. Tanja van Roosmalen (LEF-verliesbegeleiding) – Dóórleven en doorléven
  • Wim van Lent (Praktijk de Mannenboom) – Hoe mannen omgaan met tegenslag, verdriet en rouw
  • Drs. Maria Hoeffnagel (Prezens – GGZ inGeest) – Levend verlies bij GGZ problematiek
  • Pauline Kuiper (Pauline Kuiper) – De (on)breekbare liefde van een BRUS
    Meer…

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit online congres is accreditatie aangevraagd bij NIP K&J/NVO-OG, FGzPt, Registerplein, SKJ, VSR, Kwaliteitsregister V&V en Register Vaktherapie.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op: www.congresburo.com/levendverlies2020/ 

Bron: persbericht

Dit bericht is 2956 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail