Online congres Emoties en emotieregulatie

Facebooktwitterlinkedinmail

12 september 2020 – Op donderdag 3 december 2020 vindt het online congres Emoties en emotieregulatie plaats. Deelnemers krijgen een hele maand toegang tot de on-demand videocolleges van de sprekers.

De hulpverlening is bijna per definitie emotioneel beladen. De emoties van een cliënt zijn in sommige gevallen de aanleiding voor hulpverlening. In andere situaties roept het hulpverleningsproces zelf emoties op. Vaak wordt onderschat hoe intens dit proces in zijn werk gaat. Innerlijke belevingen of gevoelens zoals angst, vreugde, verdriet of boosheid zijn niet altijd even gemakkelijk te herkennen, terwijl het belangrijk is om te begrijpen en aan te voelen wat er voor de ander op het spel staat en van waarde is om een passend hulpaanbod in te zetten.  Sommige mensen met emotionele problematiek kunnen bijvoorbeeld heftige reacties vertonen, niet passend bij de situatie.

Of ze vertonen fysieke- en verbale agressie, hebben stemmingswisselingen of vervallen in een depressie. Niet zelden ervaren professionals handelingsverlegenheid wanneer emoties een prominente rol gaan spelen in het hulpverleningsproces en de interactie met cliënten.  Welke kennis is van belang wanneer het gaat om emoties en welke methodieken en technieken zijn beschikbaar om emoties zodanig te reguleren dat je in de rol van professional handelingsbekwaam kunt reageren? Tijdens dit online-congres delen ervaren sprekers uit wetenschap en praktijk hun kennis met de deelnemers en zullen er handvatten worden aangereikt voor de praktijk.
Meer…

Sprekers

  • Prof. Dr. Carolien Rieffe (Universiteit Leiden) – Inleiding in de emotietheorie
  • Dr. Fabiënne Naber (Erasmus Universiteit Rotterdam) – Emoties en het brein
  • Prof. Dr. Xavier Moonen (Universiteit van Amsterdam) – Emotieregulatie bij jongeren met een LVB
  • Dr. Carolien Gravesteijn (Hogeschool Leiden) – Het levensvaardigheden paspoort
  • Dr. Andrik Becht (Universiteit Leiden) – Identiteit en sociale aanpassing
  • Drs. Annemiek Grijpma (Canzo) – De invloed van de eigen emotie op de behandelrelatie
  • Tarik El Khayati (Lumens) – Omgaan met emoties bij mensen met een migratie-achtergrond
    Meer…

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit online congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, FGzPt, NIP K&J / NVO-OG, Kwaliteitsregister V&V, VSR en Registerplein

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.

Bron: persbericht

Dit bericht is 2854 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail