Onderzoek naar therapie met paarden bij jongeren met autisme spectrum stoornis

Facebooktwitterlinkedinmail

3 juni 2022 – Een deel van de adolescenten met autisme blijft ernstige ontregelingen van emoties houden, ondanks langdurige behandeling. Therapie met paarden (EAT)  is mogelijk effectief voor deze jongeren, maar goed onderzoek ontbreekt.

Karakter is een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en doet veel onderzoek naar autisme. Sinds kort is een onderzoek gestart door kinderpsychiater Jenny den Boer naar het effect van therapie met paarden. Aan dit wetenschappelijk onderzoek zijn o.a. prof. dr. Nanda Rommelse, hoogleraar neurobiologische ontwikkelingsstoornissen en prof. dr. Wouter Staal, bijzonder hoogleraar autisme verbonden.

Jongeren met autisme van 11 tot en met 17 jaar gezocht op meerdere locaties
Bij 35 adolescenten van 11 tot en met 17 jaar met autisme wordt het effect van therapie met paarden onderzocht. Alle deelnemers krijgen 15 sessies therapie met paarden.

Voor, tijdens  én na de behandeling wordt de emotieregulatie gemeten en er worden vragenlijsten en interviews afgenomen. De therapie wordt gegeven voor Karakter in Wageningen, de Gagelhoeve in Mill (Noord Brabant) en Horses&Co in Heerjansdam (Zuid Holland).
Wie kunnen er meedoen aan dit onderzoek?

  • Je bent 11 tot en met 17 jaar oud
  • Je hebt een diagnose autisme spectrum stoornis.
  • Je hebt 1,5 jaar therapie gehad
  • Je wilt leren om beter met emoties om te gaan
  • Je hebt een IQ hoger dan 80

Voor meer informatie kun je mailen naar Pegasus@karakter.com

Met het onderzoek weten we straks of de therapie met paarden helpt bij onder andere het beter reguleren van emoties en de kwaliteit van leven.

Bron: balansdigitaal.nl 

Dit bericht is 2807 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail