Behandelen van relationeel (ontwikkelings)trauma – Congres met Dan Hughes

Facebooktwitterlinkedinmail

4 juni 2022 – Op 26 september organiseert de RINO Groep in Zeist het eendaagse congres Behandelen van relationeel (ontwikkelings)trauma. Dit congres biedt je de unieke kans krijgt een dag te leren van Dan Hughes, een zeer ervaren Amerikaanse behandelaar, adviseur en trainer op het gebied van de ontwikkeling van therapeutische interventies voor getraumatiseerde kinderen. 

Kinderen die relationeel (ontwikkelings)trauma meemaken, hebben een bijzonder moeilijke start. Hoe help je hen en hun verzorgers hiervan te herstellen en een veilige gehechtheidsrelatie op te bouwen? De congresdag begint met een verkenning van de centrale rol die gehechtheid speelt in het leren omgaan met conflicten, traumatische gebeurtenissen, het ontwikkelen van affectregulatie en reflectief vermogen en het komen tot een coherent narratief.

Wat leer je?
Je verdiept je theoretische kennis over relationeel trauma en gehechtheid. Je leert belangrijke principes en vaardigheden uit de Dyadic Developmental Practice (DDP), een systeemgerichte behandelvorm die door Dan Hughes is ontwikkeld. Je leert ook over PACE (Playfulness, Acceptance, Curiosity en Empathy) en hoe je dit kan toepassen. Tot slot leer je hoe je verzorgers op weg helpt om dagelijks een veilige sfeer te creëren. Laat je een dag inspireren door Dan Hughes om met PACE effectiever en prettiger te werken.

Training Dyadic Developmental Psychotherapy (DDP) – Level 1
Wil je meer weten over DDP en over de toepassing van PACE? Op 14 en 20 maart 2023 geeft Dan Hughes twee meerdaagse DDP level 1 trainingen in Utrecht. Kijk hier voor meer informatie over de DDP level 1 trainingen in 2023. >>

We ontmoeten je graag op 26 september bij het congres of bij één van de trainingen!

Accreditatie: FGzPt, NIP, NVO, NVRG, Register Vaktherapie, Registerplein, SKJ.

Deelnemen aan het congres? Kijk hier voor meer informatie en aanmelden >>>

Dit bericht is 1755 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail