Obstacle Run om geld op te halen voor jongeren met psychische problemen

Facebooktwitterlinkedinmail

25 april 2023 – Op zondag 14 mei kan iedereen die van een sportieve uitdaging houdt én zich wil inzetten voor mensen die last hebben van psychische klachten deelnemen aan een Down Under Obstacle Run in Nieuwegein. Om 12:30 uur start een speciale groep ‘Obstacle Run 4 MIND’, waarmee deelnemers sponsorgeld kunnen ophalen voor MIND, om jongeren te helpen die kampen met mentale issues.

MIND wil met de samenwerking met Down Under Obstacle Run een signaal afgeven dat het voor veel mensen moeilijk is om psychische problemen te doorstaan. Door letterlijk en figuurlijk obstakels te trotseren tijdens dit evenement en hiermee donaties op te halen voor MIND, worden mensen zich er meer bewust van dat mentale gezondheid lang niet altijd vanzelfsprekend is. Sabina Vissers, coördinator acties en evenementen bij MIND: “Het vergt moed, doorzettingsvermogen en soms ook hulp om de obstakels in het leven aan te kunnen gaan. Dus hoe mooi is het als je jezelf kunt uitdagen een Obstacle Run te doen en daarmee donaties op te halen om (andere) mensen met psychische klachten te ondersteunen!”

Donaties voor jongeren met mentale issues
MIND vindt het belangrijk om op diverse manieren aandacht te vragen voor het feit dat veel mensen in Nederland kampen met psychische problematiek. Of dit nu via evenementen is, via voorlichting, hulpverlening via MIND Korrelatie, of lobby en actie richting de politiek. De donaties die worden opgehaald met de Obstacle Run gaan naar de MIND Young Studio. Dit is het onderdeel van MIND waarin jongeren die zélf of in hun omgeving te maken hebben (gehad) met mentale issues video’s, podcasts en andere content maken voor andere jongeren die hier last van hebben. MIND hoopt met deze voorlichting te voorkomen dat beginnende problematiek – zoals stress en somberheid – uitmondt in ernstige psychische klachten, zoals burn-out en depressie.

Informatie en aanmelden
Tickets kopen voor de Down Under Obstacle Run kan via www.downunderrun.nl en een sponsorpagina aanmaken om donaties op te halen kan op www.mindobstaclerun.nl. MIND verloot 10 gratis kaarten  onder de mensen die vóór vrijdag 5 mei een mail sturen naar actie@wijzijnmind.nl met als onderwerp “Ik doe de Obstacle Run 4 MIND”. Iedere deelnemer die  donaties ophaalt voor MIND krijgt een shirt met de tekst ‘In actie voor MIND’ en een medaille. Inschrijven kan nog tot en met donderdag 11 mei. Iedereen* is welkom om mee te doen. De Obstacle Run 4 MIND begint om 12:30 uur.

Bron: persbericht

 

Dit bericht is 701 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail