Hoogleraar Robert Vermeiren doet onderzoek binnen Parnassia Groep 

Facebooktwitterlinkedinmail

8 maart 2018 – LUMC, Curium-LUMC en Parnassia Groep zijn overeengekomen om samen te werken op het wetenschappelijk onderzoekterrein van de kinder- en jeugdpsychiatrie. Prof. dr. R.R.J.M. (Robert) Vermeiren is hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie en directeur patiëntenzorg bij Curium-LUMC en is per 1 februari 2018 voor een dagdeel in de week gedetacheerd bij Parnassia Groep. Onder leiding van Vermeiren stelt Parnassia Groep een Wetenschappelijke Onderzoekscommissie voor de kinder- en jeugdpsychiatrie in, die door hem wordt voorgezeten.

Door de aanstelling van Vermeiren krijgt de academische samenwerking tussen LUMC, Curium-LUMC en Parnassia Groep vorm. Deze partijen hebben de ambitie gezamenlijk zorg te dragen voor excellent wetenschappelijk onderzoek voor kinderen met psychiatrische problemen en hun ouders en/of opvoeders. De onderzoeksresultaten dragen bij aan wetenschappelijk gefundeerde innovatie van de zorg voor kinderen, jongeren en hun systeem. Optimaliseren en vernieuwen van de directe praktijk staat hierin centraal, waaronder de ontwikkeling van integrale patiëntgerichte werkwijzen en methodieken.

Gedragsstoornissen

De afgelopen jaren is er op onderzoeksgebied nauw samengewerkt tussen Curium-LUMC en De Jutters- Lucertis. Sinds 2012 heeft dit geleid tot een dozijn publicaties in wetenschappelijke tijdschriften, een aantal publicaties in voorbereiding, een gerealiseerde promotie en twee promoties in voorbereiding met Robert Vermeiren als copromotor. Daarnaast is vanuit Lucertis- de Jutters medewerking verleend aan verschillende andere LUMC promoties.

Robert Vermeiren

Robert Vermeiren is hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie, directeur patiëntenzorg bij Curium-LUMC en hoofd van de afdeling Onderzoek en Onderwijs. Robert Vermeiren is tevens hoofdredacteur ven de Psychiater en bestuurslid van de NVvP – afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie en het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Curium-LUMC en De Jutters/Lucertis (onderdeel van Parnassia Groep) zijn lid van het expertisecentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie – e-KJP.

Door praktijk en wetenschap te verbinden streeft Vermeiren ernaar het welzijn van jongeren en hun gezinnen te verbeteren. De speerpunten van zijn onderzoek zijn het verbeteren van de herkenning van relevante sterktes en zwaktes van jongeren (triage en diagnostiek) en het verbeteren van de behandeling in de praktijk (gepaste zorg). Daarnaast richt Vermeiren  zich onder andere op beeldvormend onderzoek van de hersenen.

Bron: persbericht

Dit bericht is 3172 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail