Nieuwe wet bevat pakket aan maatregelen tegen kansspelverslaving

Facebooktwitterlinkedinmail

21 februari 2019 – De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de Wet Kansspelen op Afstand. Dankzij de nieuwe wet wordt het online aanbod van kansspelen voor Nederland gereguleerd. Veel Nederlanders spelen nu bij illegale, buitenlandse aanbieders, waardoor geen toezicht is op kansspelverslaving. Onder strikte voorwaarden worden vanaf medio 2020 vergunningen verleend en online kansspelen in goede banen geleid. De nieuwe wet bevat een uitgebreid pakket aan maatregelen om kansspelverslaving te voorkomen. Dit meldt Rijksoverheid.

Zo is het de bedoeling dat aanbieders van kansspelen hun spelers veel beter in de gaten moeten houden. Online spelers maken een profiel aan waarin ze aangeven hoe veel ze maximaal willen vergokken. Aanbieders van online kansspelen, maar ook casino’s en speelhallen moeten spelers waarschuwen als ze veel risico’s nemen doordat ze bijvoorbeeld heel lang achter elkaar spelen of veel geld inleggen.

Verwijzen naar hulp
Ook komt er een centraal register dat probleemspelers tijdelijk kan uitsluiten van deelname aan risicovolle kansspelen en worden zij verwezen naar hulp. Aanbieders mogen jongeren niet verleiden om te gaan gokken. Daarom mag reclame niet specifiek op deze doelgroep gericht zijn en is het gebruik van bijvoorbeeld populaire sporters in reclames niet toegestaan. Ook komt er een strikte scheiding van games en kansspelen.

Bron: Nationalezorggids

Dit bericht is 3002 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail