Nieuwe Nederlandse app DayMate geeft rust in je dag

Facebooktwitterlinkedinmail

schermafbeelding-2016-10-24-om-08-18-43

24 oktober 2016 – Rust in je dag, week en leven. Dat brengt DayMate, een app voor iedereen die behoefte heeft aan meer structuur op de dag.

Met de DayMate-app maak je makkelijk en snel een dagoverzicht van wat je wanneer moet doen. Niet in de vorm van een traditionele todo-lijst, maar met behulp van handige iconen in een prikkelarme interface. Kies een dag, kies een tijd, kies een icoon en maak de activiteit.

DayMate doet de rest. Je krijgt een herinnering als de activiteit begint. Daarna zie je op het scherm meteen je huidige activiteit. Elke activiteit kan worden opgedeeld in meerdere taken en in de app wordt middels een time-timer aangegeven hoeveel tijd er nog is voor een taak of activiteit. Zo kan DayMate je er bijvoorbeeld op een vast moment in de week aan herinneren de was te doen, maar ook om de was eruit te halen en de was op te hangen. Of geeft de app aan wanneer je boodschappen moet doen en hoe lang dat duurt. DayMate biedt op een beproefde manier structuur in je dag en rust in je hoofd.

Begeleiding

De in Groningen ontwikkelde app biedt optioneel een helpende hand aan gebruikers die begeleiding kunnen gebruiken. Gebruikers kunnen met emoticons aangeven hoe soepel een activiteit ging, en die score delen met een eigen begeleider of ouder. Die kan ook meteen worden gebeld vanuit DayMate.

Zo is DayMate uitermate geschikt voor mensen met ASS, mensen met gezins- of woonbegeleiding en iedereen die los daarvan meer rust in het hoofd wil hebben.

De gratis app is te downloaden voor iOS:

https://itunes.apple.com/nl/app/daymate/id1143418550?mt=8

Bron: autisme.nl

Dit bericht is 4996 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail