Nieuw ggz-platform ‘Herstel voor iedereen’ wil 30% meer herstel

Facebooktwitterlinkedinmail

herstel

27 januari 2016 – Een groep bestuurders in de ggz heeft het actieplatform ‘Herstel voor iedereen’ opgericht om vernieuwingen in de praktijk door te voeren. Deze ontwikkeling wordt samen met cliënten, familie en ervaringsdeskundigen opgepakt. Zij streven naar 30 procent meer herstel voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen, in drie jaar tijd.

In ‘Herstel voor iedereen’ zijn bestuurders van 27 instellingen geïnteresseerd. Dat is 80 procent van de gespecialiseerde ggz-instellingen in Nederland, volgens Kees Lemke, één van de initiatiefnemers van het platform en lid van de raad van bestuur van GGNet. Op het platform wisselen ggz-bestuurders actieplannen en ideeën uit. De leden van het platform adviseren elkaar, trekken samen op om gemeenschappelijke knelpunten op te lossen, ontwikkelen een monitor en spreken elkaar aan op de gerealiseerde resultaten.

Enkele ggz-instellingen gaan fungeren als koplopers in het platform: zij presenteren in mei concrete plannen van aanpak om het aantal chronische psychiatrische patiënten te helpen herstellen. Het betreft GGNet, GGZ Noord-Holland-Noord en Altrecht. Misschien haakt GGZ inGeest ook aan. Voordat de organisaties naar buiten treden met de plannen van aanpak, worden deze eerst beoordeeld door cliënten, ervaringsdeskundigen, familievertegenwoordigers en vakmensen.

Lees hier het hele bericht op Skipr

Meer informatie: www.herstelvooriedereen.nl

Bron: ggz-nhn.nl

Dit bericht is 2435 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail