Nieuw bij Ypsilon: handreikingen voor regionale belangenbehartiging

Facebooktwitterlinkedinmail

5 maart 2022 –  MIND Ypsilon maakte een viertal handreikingen voor regionale belangenbehartiging. Ze gaan over thema’s die voor naasten belangrijk zijn: ‘crisis’, ‘wonen en dagstructuur’, ‘regionale samenwerking’ en ‘wat naasten zelf nodig hebben’.

De handreikingen zijn ontwikkeld samen met vrijwilligers met ervaring op deze onderwerpen. Ze zijn praktisch, concreet en zitten boordevol familie-ervaringskennis en familie-ervaringsdeskundigheid.

De handreikingen zijn niet alleen bruikbaar voor belangenbehartigers van Ypsilon. Ook anderen die in de regio opkomen voor de belangen van naasten kunnen gebruikmaken van de kennis en tips in deze handreikingen. Zoals naasten  die actief zijn in adviesraden sociaal domein, Wmo-adviesraden, participatieraden, familie- en naastenraden, regionale familie- en naastenorganisaties (RCO’s) en regionale afdelingen van landelijke familie- en naastenorganisaties.

Projectleider Marjo Markx: ‘De belangen van naasten van mensen met psychosegevoeligheid verdienen in elke regio aandacht. En als je dat samen doet, kun je echt verschil maken.’

MIND Ypsilon, vereniging voor naasten van mensen met psychosegevoeligheid, roept alle actieve naasten in elke regio op daar – samen – iets aan doen.

Download hier de handreikingen>> 

Bron: ypsilon.org 

Dit bericht is 1439 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail