Minder regeldruk levert in de GGZ bijna een uur per dag op

Facebooktwitterlinkedinmail

16 oktober 2019 – Minder administratie levert per medewerker in de ambulante psychiatrie bijna een uur per dag op die aan aan patiënten thuis en op straat kan worden besteed. Zo blijkt uit de eerste resultaten van een proef met verminderen van de regeldruk van de Amsterdamse ggz-instelling Arkin, zo meldt de NOS.

Arkin werkt sinds 1 januari als eerste instelling in de ggz’regelarm’. De 120 medewerkers in zeven ambulante teams, die samen zo’n 2000 cliënten helpen, hoeven met name minder tijd te besteden aan tijdregistratie voor verzekeraars.

“Medewerkers registreren nu alleen nog maar wat belangrijk is voor de behandeling van de cliënt”, legt Arkin-bestuurder Dick Veluwenkamp het verschil met de oude situatie uit. “Als je als hulpverlener de huisarts van een cliënt meerdere keren probeert te bereiken en dat lukt de hele dag niet, dan kan in die registratie alleen al 20 minuten gaan zitten.”

Verder liep het ‘personeelsverloop’ terug van 9 naar ruim 3 procent. Dat laatste is volgens Arkin-bestuurder Veluwenkamp vooral zo positief omdat de ggz grote personeelstekorten kent, die negatieve effecten hebben op de kwaliteit van de zorg.

Het uitgebreide artikel en video op nos.nl 

Dit bericht is 4205 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail