MIND Blue Monday Run in 32 Nederlandse gemeenten voor en door mensen met depressie

Facebooktwitterlinkedinmail

19 december 2019 – Op 20 januari 2020, zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar, organiseert MIND voor de derde keer de MIND Blue Monday Run.

In 32 Nederlandse gemeenten, zoals Amersfoort, Groningen, Amsterdam, Enschede en Haarlem, organiseren mensen zélf hardloop- of wandelevenementen  om aandacht te vragen voor de ernst van een depressie. Iedereen die het belangrijk vindt om mensen met een depressie te helpen kan zich aansluiten. Het aantal teams neemt naar verwachting nog toe richting het evenement.

De hardloopevenementen, variërend van 2 tot meer dan 40 deelnemers, gaan niet om het winnen, maar om het samen aandacht besteden aan depressie en wat dit voor impact kan hebben op mensen en hun omgeving. Veel mensen die deelnemen hebben zelf of via een naaste te maken (gehad) met depressie.

In 2018 en 2019 deden meer dan 200 mensen in 20 gemeenten mee en het enthousiasme onder de deelnemers was groot. De deelnemers halen met de MIND Blue Monday Run geld op om psychische problemen te voorkomen en om mensen die hiermee te maken hebben te ondersteunen. Zo biedt MIND de website MIND Blue voor mensen met een depressie en kunnen mensen met hun hulpvragen bij MIND Korrelatie terecht.

In deze gemeenten vindt (tot nu toe, er komen nog steeds gemeenten bij) een MIND Blue Monday Run (of Walk) plaats:

Amersfoort
Amsterdam en Amsterdam Zuid
Alkmaar
Delft
Egmond
Enschede
Groningen
Haarlem
Haarlemmermeerse Bos
Halsteren
Hoofddorp (run en lezing)
Lauwersoog
Leusden
Malden
Nijmegen
Nijverdal/Hellendoorn
Noordoostpolder
Noordwijk
Nootdorp
Panningen (walk)
Raalte
Riethoven
Rijssen
Roden
Rotterdam
Uden
Utrecht
Steenwijk
Venlo
Zandvoort
Zeist
Zuidland

Meer informatie over de MIND Blue Monday Run is te vinden op www.mindbluemondayrun.nl en https://wijzijnmind.nl/thema/doe-mee-met-de-mind-blue-monday-run. Aansluiten bij een van de Runs of er zelf een organiseren kan nog steeds.

MIND grijpt Blue Monday ieder jaar aan om aandacht te vragen voor de ernst van een echte depressie, en om openheid te stimuleren. De organisatie wil een dialoog op gang brengen over deze psychische aandoening: hoe eerder je praat over je problemen, hoe eerder je geholpen kunt worden.

Bron: persbericht

Dit bericht is 2069 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail