Mensen met ernstige psychische problemen mogen naar buiten tijdens avondklok

Facebooktwitterlinkedinmail

30 januari 2021  – Mensen met zware trauma’s, een heftige angststoornis of andere ernstige psychische problemen mogen ’s avonds en ’s nachts toch naar buiten. Die uitzonderingspositie is geregeld door staatssecretaris Paul Blokhuis, zo meldt het AD.

Volgens de staatsecretaris  Blokhuis is het voor mensen met ‘ernstige psychische problematiek’ zoals bijvoorbeeld PTSS of een heftige angststoornis soms noodzakelijk om ’s avonds even naar buiten te gaan.

Op de ‘eigen verklaring avondklok’ kan dit vallen onder de categorie ‘Hulp aan een hulpbehoevend persoon’. Het is goed om hierbij een ondersteunende verklaring te hebben zoals een crisiskaart, een afsprakenkaart of  een briefje met de naam en telefoonnummer van je behandelaar.

Dit moet voorkomen dat je alsnog een boete krijgt. Wanneer je vanwege psychische nood je huis uit moet kan het immers zo zijn dat je soms minder goed kan uitdrukken tegenover een handhaver.

Blokhuis: “Afwijken van de avondklok kan alleen onder zwaarwegende omstandigheden. Daarom vraag of mensen met ernstige psyschische problematiek in de buurt van hun huis te blijven. Handhavers zullen naar redelijkheid handelen.”

Bron: ad.nl

Dit bericht is 22789 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail