‘Margriet Belbuddy’s’ een bellijn om eenzaamheid bij jongeren aan te pakken

Facebooktwitterlinkedinmail

29 september 2020 – Begin oktober, tijdens de jaarlijkse Week tegen Eenzaamheid, start Margriet een grootschalige actie: Margriet Belbuddy’s. Een telefonische bellijn waar jongeren bij Margriet-lezeressen terechtkunnen voor een goed gesprek. Doel van dit initiatief is het doorbreken van het taboe rondom eenzaamheid onder jongvolwassenen in Nederland.

Margriet Belbuddy’s
We weten dat eenzaamheid een groot probleem is onder ouderen. Maar uit onderzoek blijkt dat ook meer dan 10% van de jongvolwassenen (25-35 jaar) in Nederland met eenzaamheid[1] kampt. Ze ervaren onder andere gevoelens van leegte, hebben het idee dat ze er niet toe doen en voelen druk door een vertekend beeld op social media. Vaak zijn ze zich er niet van bewust dat hun problemen worden veroorzaakt door eenzaamheid.

Margriet heeft zich vorig jaar aangesloten bij de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid en ziet bij de bestrijding van dit probleem een belangrijke maatschappelijke rol weggelegd voor Margriet-lezeressen. Want een eerste stap om wat tegen eenzaamheid te doen, is erover praten. En wat is er nou fijner dan een luisterend oor vinden bij iemand met de nodige levenservaring. Zo ontstond het idee voor Margriet Belbuddy’s. Margriet-lezeressen worden, na een professionele training van de Luisterlijn, klaargestoomd om betrokken te luisteren. Met de inzet van Margriet Belbuddy’s wil Margriet een bijdrage leveren om eenzaamheid tegen te gaan.

Speciaal telefoonnummer
Vanaf 1 oktober zal voor Margriet Belbuddy’s een speciaal telefoonnummer geopend worden. Via 088 076 77 00 kan gebeld worden met een Margriet Belbuddy. Het initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met de Luisterlijn.

Echt iets doen
Margriet Adjunct hoofdredacteur Hélène Delhaas: “Margriet is maatschappelijk altijd zeer betrokken geweest en besteedt veel aandacht aan onderwerpen die de samenleving bezighouden. Ook eenzaamheid is een thema dat we vaak behandelen. Maar we wilden meer doen dan alleen over het onderwerp schrijven. Al langer waren we met de Luisterlijn bezig om de mogelijkheden van een samenwerking te onderzoeken. In deze tijd waarin corona een enorme impact heeft op ons sociale leven en eenzaamheid meer dan ooit voorkomt, wilden we ook echt iets praktisch doen. Zo is het idee voor Margriet Belbuddy’s ontstaan. Met de Belbuddy’s hopen we een belangrijke bijdrage te leveren om eenzaamheid, en met name die onder jongeren, terug te dringen’

Margriet Belbuddy’s zitten de hele maand oktober van maandag t/m vrijdag tussen 18.30 en 22.00 uur klaar om een luisterend oor te bieden.

Over Margriet
Margriet is hét Nederlandse merk voor de 50+ vrouw van nu. Margriet geeft vrouwen informatie, herkenning en verdieping zodat zij hun eigen keuzes kunnen maken en helemaal zichzelf kunnen zijn. Margriet maakt alles bespreekbaar en laat vrouwen vanuit hun eigen kracht alles uit het leven halen. Margriet maakt zich hard voor maatschappelijke issues zoals eenzaamheid, (mantel)zorg en vrijwilligers. En heeft al ruim 82 jaar grote maatschappelijke impact.

Over de Luisterlijn
De Luisterlijn is dag en nacht beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen 1.500 vrijwilligers om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De vrijwilligers krijgen training en begeleiding door deskundige beroepskrachten. De Luisterlijn is al meer dan 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt.

Bron: persbericht

Dit bericht is 1966 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail