Wat mag je van de jeugd-ggz verwachten?

Facebooktwitterlinkedinmail

jeugd-ggz

23 december 2016 – In het document ‘Investeren in de toekomst van kwetsbare kinderen. Wat mag u van de jeugd-ggz verwachten?’ laten de jeugd-ggz aanbieders die zijn aangesloten bij GGZ Nederland zien hoe de jeugd-ggz de samenwerking en het partnerschap aangaat in het nieuwe decentrale jeugdstelsel. We laten zien wat we te bieden hebben, hoe we de jeugdhulp verder willen verbeteren en waar we op aanspreekbaar zijn.

Het document kan gebruikt worden om het goede gesprek over de beste kansen voor jeugdigen te voeren. ‘Investeren in de toekomst van kwetsbare kinderen’ laat zien dat de jeugd-ggz de kansen van de decentralisaties wil waarmaken. In de dagelijkse praktijk zien en ervaren we de kwetsbaarheid van dit nieuwe jeugdstelsel door versnippering, de administratieve lastendruk, wachttijden en beperkte (boven)regionale gemeentelijke samenwerking. We zien echter ook de kansen voor effectievere jeugdhulp, zodat kinderen en jongeren gezonder en veiliger kunnen opgroeien. Om die kansen te verzilveren, presenteren we onze agenda met doelen die we in samenwerking met onze partners willen bereiken.

‘Investeren in de toekomst van kwetsbare kinderen’ is een appèl aan iedereen om de zorg voor kinderen en jongeren met een psychische kwetsbaarheid in Nederland op een nog hoger plan te brengen. Het laat zien op hoeveel manieren geestelijke gezondheid(szorg) doorwerkt op jeugdigen, het gezin en de samenleving en hoe betere jeugdhulp kan bijdragen aan de kwaliteit van leven van veel mensen en aan de maatschappij.

Lees hier : Investeren in de toekomst van kwetsbare kinderen. Wat mag u van de jeugd-ggz verwachten? (Pdf)

Bron: ggznederland.nl

Dit bericht is 3795 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail