Luister de BrainShare podcast over de relatie tussen ADHD en COVID-19

Facebooktwitterlinkedinmail

4 april 2021 – In een nieuwe aflevering van de BrainShare podcast gaat professor Sandra Kooij, psychiater en specialist in AD(H)D bij volwassenen bij PsyQ, in gesprek met professor Iris Manor, kinderpsychiater uit Tel Aviv, gespecialiseerd in ADHD, over de relatie tussen ADHD en COVID-19

De BrainShare Podcast is een initiatief van Super Brains. Deze app is ontwikkeld in samenwerking met PsyQ. Rutger den Hollander, initiatiefnemer van Super Brains, heeft zelf ADHD en kwam met het idee voor de app. In de eerste aflevering van BrainShare sprak Sandra Kooij met hem over hoe hij met het idee kwam voor Super Brains en op welke manier de app mensen met ADHD of ADD echt kan helpen.

Relatie tussen ADHD en COVID-19

De nieuwe aflevering van de podcast gaat over een actueel onderwerp, namelijk het coronavirus. Sandra Kooij gaat hierover in gesprek met professor Iris Manor uit Tel Aviv, kinderpsychiater gespecialiseerd in ADHD, directeur van een ADHD kliniek en voorzitter van de Israeli Society of ADHD. Prof. Manor publiceerde in 2020 met haar team een onderzoek naar de relatie tussen ADHD en het risico om besmet te raken met het coronavirus. Wat zijn de conclusies uit het onderzoek en wat adviseert Manor patiënten die te maken hebben met ADHD? Je komt het te weten in de nieuwe aflevering van BrainShare, te luisteren via Spotify en YouTube.

In gesprek met experts

In iedere aflevering vertelt weer een andere expert over zijn of haar vakgebied en wat de invloed is op de behandeling van AD(H)D. Zo gaat Sandra Kooij de komende afleveringen nog in gesprek met onder andere dr. Michel Nelwan, klinisch neuropsycholoog, over zijn onderzoek over dyslexie bij ADHD, geeft prof. dr. Barbara Franke, hoogleraar moleculaire psychiatrie bij de Radboud Universiteit, uitleg over genetische risicofactoren voor ADHD en autisme en vertelt Cara Verdellen, klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut, en manager zorg bij PsyQ Nijmegen, over ADHD en tics, en over het nieuwe handboek Gilles de la Tourette, dat ze samen met collega’s schreef. Omgekeerd interviewt Rutger den Hollander Sandra Kooij over ADHD, slaap en het effect van slaaptekort op je gezondheid!

Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering van BrainShare via Youtube of Spotify. Hier luister je ook alle voorgaande afleveringen terug (over ADHD en Super Brains, ADHD en insomnia (inslaap problemen), ADHD en de darmbacteriën of het microbioom, en ADHD en partnergeweld).

Super Brains downloaden

In de Superbrains app leren mensen met ADHD of ADD bepaalde gewoontes aan, zoals tanden poetsen of op tijd naar bed gaan. Ook hebben behandelaars de mogelijkheid om samen te werken met hun patiënten in de app, door doelen te monitoren, een online groep te volgen, een berichtje te sturen en te coachen via een videogesprek. Met de community functie kun je daarnaast ook chatten met lotgenoten om tips en ervaringen te delen. Ook als je niet in behandeling bent, kun je de app gebruiken. De app is gratis te downloaden voor Androiden iPhone.

Bron: psyq.nl

Dit bericht is 2295 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail