Lonneke: Teken de petitie tegen de driedubbele prijsverhoging van Priadel

Facebooktwitterlinkedinmail

18 juli 2019 – De prijs van het medicijn Priadel (lithium met een vertraagde afgifte) is per 1 juli 2019 verdrievoudigd. Voor veel mensen met een bipolaire stoornis of een depressieve stoornis is dit een essentieel medicijn om een stabiel leven te leiden.

De Plusminus, de patiëntvereniging voor mensen met een bipolaire stoornis (voorheen VMDB), heeft een petitie opgesteld om de leden van de Tweede Kamer op te roepen om iets aan deze prijsverhogingen van medicatie te doen en tot die tijd de eigen bijdrage van Priadel (en het alternatief Camcolit) op te heffen.

Lonneke Tomas (34) is een van de 19.000 patiënten die gebruik maken van Priadel. Zij werd het gezicht van patiënten die te maken krijgen met de gevolgen van de prijsverhoging van medicijnen door farmaceuten.  Zij vraagt nu om haar te steunen in deze strijd. ” Ik -Lonneke Tomas- wil u allen oproepen om deze petitie te tekenen om zo ervoor te zorgen dat mijn kwaliteit van leven en die van alle andere lithiumgebruikers blijft zoals hij nu is.”

Wij

Mensen afhankelijk van Priadel en alle Nederlanders die betrokken zijn bij de geestelijke gezondheid van zijn medemens.

constateren

  • dat producent Essential Pharma van het medicijn Priadel de prijs hiervan heeft verdrievoudigd zonder dat daarvoor een redelijke grond, zoals bijvoorbeeld onderzoekskosten, voor valt aan te voeren;
  • dat daarmee deze farmaceut in feite grof misbruik maakt van een zelf gezochte monopoliepositie;
  • en dat dit machtsmisbruik plaatsvindt over de ruggen van tienduizenden kwetsbare mensen die lijden aan hevige stemmingsstoornissen.

en verzoeken

de leden van de Tweede Kamer te bewerkstelligen dat via wetgeving of oproepen aan de minister aan deze schandalige vorm van uitbuiting paal en perk wordt gesteld, en te bepalen dat tot die tijd de eigen bijdrage voor Priadel (en het alternatief middel Camcolit) op geheven wordt.

Teken hier de petitie>>

Dit bericht is 3993 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail