Lentis stopt met de Basis GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

5 februari 2024 –  Lentis is voornemens te stoppen met kortdurende behandeltrajecten voor lichte en matige problematiek: de Basis GGZ. We zetten deze stap, omdat we met de stijgende vraag, en minder beschikbare collega’s, moeten kiezen. Als zorgorganisatie is dit een moeilijke keuze, maar het is het resultaat van een zorgvuldige afweging.

Het besluit om te stoppen met de Basis GGZ hebben we niet lichtvaardig genomen. Lentis richt zich voortaan op mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen en op de herstelgerichte complexe zorg. En dus stoppen we met de Basis GGZ. Wij hebben de huisartsen in onze regio hierover recent geïnformeerd.

Welke gevolgen heeft dit voor patiënten?

 • Patiënten nu in behandeling
  Voor patiënten die op dit moment door ons kortdurend worden behandeld heeft dit besluit geen consequenties. Wij vervolgen op reguliere wijze de behandeling.
 • Patiënten met stabiele chronische problematiek
  Hieronder verstaan we de laagfrequente behandelingen van patiënten met complexe problematiek waarbij de behandeling gericht is op herstel, stabilisatie en psychofarmaca therapie (voorheen het Basis GGZ product Chronisch). Dit aanbod blijft bij Lentis bestaan. We zullen dit de komende tijd verder ontwikkelen.
 • Patiënten op de wachtlijst
  Wij zorgen ervoor dat patiënten die op de wachtlijst staan een passende behandeling wordt aangeboden. (Her)aanmeldingen voor kortdurende behandelingen bij lichtere en matige problematiek kunnen wij helaas niet meer in behandeling nemen.
 • Nieuwe patiënten
  Vooruitlopend op het voorgenomen besluit kunnen geen nieuwe patiënten meer bij Lentis voor de Basis GGZ worden aangemeld.

Bron: lentis.nl

Dit bericht is 1156 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail