Kuipers noemt sluiting scholen als oorzaak van toename zelfdodingen onder jongeren

Facebooktwitterlinkedinmail

16 januari 2022 – Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid)  is geschrokken van het toegenomen aantal zelfdodingen onder jongeren. Kuipers denkt dat dit  deels veroorzaakt wordt door het meermaals sluiten van de scholen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Kuipers noemde het gestegen aantal geregistreerde zelfdoding bij mensen onder de dertig jaar “vreselijk, echt vreselijk”, zo meldt NU.nl.

Volgens minister Kuipers heeft het te maken met het herhaald sluiten van het onderwijs en daarmee het beperken van de contactmogelijkheden, in een fase van het leven dat dat juist belangrijk is. Maar ook de andere maatregelen tijdens de lockdowns raken jongeren hard.

De Commissie Actuele Nederlandse Suïcideregistratie meldde afgelopen week dat het aantal zelfdodingen onder Nederlanders onder de dertig jaar vorig jaar 15 procent hoger lag dan in andere jaren. De commissie kan niet met zekerheid stellen dat de coronamaatregelen de oorzaak zijn maar denkt wel dat de beperking van het contact met leeftijdsgenoten, toekomstperspectief en het vormen van vriendschappen hier invloed op heeft gehad.

Minister Kuipers denkt een aantal coronamaatregelen beter te hanteren zijn voor de ouderen zoals het maximum aantal bezoekers.

Bron: nu.nl

Dit bericht is 2261 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail