Koninklijke onderscheiding voor 113 zelfmoordpreventie psychiater Jan Mokkenstorm

Facebooktwitterlinkedinmail

9 november 2018 – Directeur en psychiater Jan Mokkenstorm (56) van 113 Zelfmoordpreventie is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Mokkenstorm kreeg de onderscheiding van loco-burgemeester Marjolein Moorman voor zijn uitzonderlijke prestatie op het gebied van zelfmoordpreventie.

De psychiater schuwde niet in gesprek te gaan met zorgprofessionals, politici, beleidsmakers en zorgverzekeraars, in binnen- en buitenland. De stichting – die tien jaar geleden door Jan Mokkenstorm is opgericht – is uitgegroeid tot hét centrum voor zelfmoordpreventie in Nederland.

Vrijwilligers, medewerkers, stagiairs en trainers van 113 Zelfmoordpreventie kwamen bijeen voor deze jaarlijkse 113Dag die dit jaar een extra feestelijk tintje had vanwege het 10 jarig bestaan. Ook HM de Koningin was bij de feestelijke bijeenkomst aanwezig en getuige van de lancering van de ‘113 Vraag Maar’ app.

De app is bedoeld voor iedereen die zich zorgen maakt of een ander misschien aan zelfmoord denkt. De app leert op een makkelijke manier hoe je een gesprek over zelfmoord kan voeren, zodat iemand die zelfmoordgedachten heeft een uitnodiging krijgt om over zijn gevoel te praten.

Bron: 113.nl

Denk je aan zelfmoord? Praten helpt! Kijk op 113.nl voor de chatmogelijkheden of bel 0900-0113

Dit bericht is 2903 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail