Dennis (21) vertelt op school waarom hij dood wilde

Facebooktwitterlinkedinmail

16 augustus 2017 – 3FM-dj Tannaz Hajeby begeleidt de dappere Dennis. Hij vertelt, amper een half jaar na zijn zelfmoordpoging, zijn schoolgenoten wat er aan de hand was en hoe belangrijk het is om over psychische klachten te praten, zo meldt NPO3FM.

Afgelopen mei organiseerde Tussenuur met onze vrienden van MIND de #openup-week, waarin we jongeren stimuleerden om ‘uit de kast te komen’ met psychische klachten. Dit omdat uit ons onderzoek bleek dat vier op de tien jongeren kampt met dergelijke klachten. Des te meer reden om vanuit 3FM en MIND het taboe omtrent psychische problemen te doorbreken.

Toen Dennis over #openup hoorde op 3FM, zat hij middenin een eigen traject bij de geestelijke gezondheidszorg, nadat hij eind 2016 een zelfmoordpoging deed en daarna voor het eerst in zijn leven met een hulpverlener sprak over zijn psychische gezondheid. Hij ondervond hoe belangrijk het was om open te zijn over dit soort zaken, omdat vaak niet aan de buitenkant is te zien hoe je je vanbinnen voelt.

En dus raapte Dennis al zijn moed bij elkaar en stuurde ons een mail. Dat hij graag op zijn school over het belang van #openup wilde vertellen. Dat hij zijn schoolgenoten wilde duidelijk maken waarom hij deed wat hij deed, maar ook hoeveel kracht hij haalde uit het praten hierover.

DJ Tannaz Hajeby voelde zich geroepen om Dennis hierbij te begeleiden. Zij is niet alleen dj bij 3FM en FunX, maar volgt ook een opleiding tot maatschappelijk werkster, dus dit onderwerp gaat haar aan het hart. Toen wij vroegen of zij Dennis wilde begeleiden bij zijn speech, wist ze niet hoe snel ze ‘ja’ moest zeggen.

Bron: npo3fm.nl

Zelfmoord? Praat erover. Telefoon 0900-0113 of www.113Online.nl.

Dit bericht is 5199 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail