Katja Schuurman is open tegen dochter over haar psychische aandoening

Facebooktwitterlinkedinmail

15 juli 2020 – Katja Schuurman vindt het belangrijk om tegen haar dochtertje Sammie van tien jaar oud open te zijn over haar psychische aandoening, zo vertelt ze in een interview met Linda.

De actrice kampt al van jongs af aan  met stemmingswisselingen en dwanggedachten, en gebruikt daar normaliter medicatie tegen.  Maar toen ze zwanger wilde worden heeft ze de medicatie Cymbalta afgebouwd. De stemmingswisselingen waren in die periode heviger.

Haar dochtertje Sammie was af toe getuige van de huilbuien die onvermijdelijk waren. Katja heeft in overleg besloten haar medicatie weer gedeelte in te nemen.  Dit zorgde voor meer stabiliteit.

Katja is eerlijk over haar stoornis tegen haar dochter. Ze heeft  Sammie wel verteld dat ze moest stoppen met de medicatie die ze normaal gebruikt en dat mijn emoties daardoor alle kanten op kunnen gaan. Katja vindt het belangrijk om daar open over te zijn. “Ik vind het goed dat Sammie weet dat we allemaal niet perfect zijn.”

Ook Katja’s moeder had last van stemmingswisselingen. Ze  realiseert zich daarom ook dat haar dochtertje hier ook last van kan krijgen.  Katja heeft veel baat bij de medicatie; “Zonder medicijnen ben ik mezelf niet. En als ik ze wel slik, gaat het hartstikke goed”.

Bron: nu.nl

Dit bericht is 4844 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail