Kate Middleton komt op voor psychische gezondheid van kinderen

Facebooktwitterlinkedinmail

Kate Middleton

18 februari 2016 – Kate Middleton, de vrouw van prins William, de oudste zoon van kroonprins Charles,  maakte zich woensdag hard voor het belang van een goede geestelijke gezondheid bij kinderen. Kate was een dag lang hoofdredacteur van de Britse Huffington Post en schrijft dat het tijd is voor verandering.

“De mentale gezondheid van onze kinderen moet als even belangrijk worden gezien als hun fysieke gezondheid”, aldus Kate. Volgens haar schamen veel mensen zich ten onrechte voor hun kinderen als ze emotionele of psychiatrische hulp nodig hebben. “Het ouderschap is al moeilijk genoeg zonder alle vooroordelen die ons beletten om hulp te zoeken als we dat nodig hebben.”

Catherine: ‘niets is erger dan een jong kind die worstelt met emoties’

Kate zegt zelf niet te aarzelen mochten haar kinderen, prins George en prinses Charlotte, later hulp nodig hebben. “We weten dat niets erger is dan een jong kind die worstelt met zijn of haar emoties of lijdt aan een psychische aandoening.”

Via Twitter werd woensdag ook bekend gemaakt dat hertogin Catherine beschermvrouwe is geworden van het Anne Freud Centre. Dit is een organisatie die zich inzet voor de mentale gezondheid van kinderen

Bron: eo.nl 

Dit bericht is 2557 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail