Kabinet stelt honderden miljoenen extra beschikbaar voor jeugdzorg?

Facebooktwitterlinkedinmail

9 mei 2019 – Volgens Haagse bronnen zouden de gemeenten er honderden miljoenen bij krijgen voor de jeugdzorg. Het  kabinet zou daar dit jaar 350 miljoen euro extra voor uit trekken en in de drie jaar daarna nog eens 190 miljoen per jaar, zo meldt de NOS.

De VNG deed in een open brief een noodoproep.   Ze pleiten voor  extra budget voor de gemeenten . De extra kosten die ontstaan door de toenemende vraag naar jeugdzorg en psychische zorg voor kwetsbare burgers mogen niet meer verhaald worden op Nederlandse gemeenten.

Minister De Jonge wilde in een reactie er alleen over kwijt dat de tekorten bij de gemeenten voor  de jeugdzorg de “nadrukkelijke aandacht van het kabinet hebben” en dat hij er met de gemeenten over in gesprek is.

Een woordvoerder van de VNG spreekt van “een enorm gat tussen het noodzakelijke bedrag voor gemeenten en bedragen die nu in de media circuleren”.  De VNG  stelt dat gemeenten structureel 490 miljoen euro extra  nodig hebben op hun zorgtaken op het gebied van jeugdzorg, beschermd wonen en psychische zorg voor kwetsbare burgers op een goede manier te blijven uitvoeren.

Bron: nos.nl

Dit bericht is 2330 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail