Joey (11) loopt de Nijmeegse Vierdaagse voor het Autismefonds

Facebooktwitterlinkedinmail

31 mei 2018 – Joey (11 jaar, pdd-nos) uit Haarlem loopt voor het AutismeFonds van de Nederlandse Vereniging voor Autisme mee met de Nijmeegse Vierdaagse. ‘Mijn grootste wens is dat meer mensen begrijpen wat autisme is’.

‘Mijn hobby’s zijn voetballen, darten en koken. Ook houd ik heel erg van wandelen. Ik vind het heel plezierig wat je dan allemaal ziet in de natuur. Ik ben vrienden met spinnen en ook met andere beestjes. Als iemand bang is voor een spin dan zeg ik: kom maar hier, ik zet hem wel even buiten. Thuis heb ik ook huisdieren: een kanariepiet, een valkparkiet, twee grasparkieten, twee konijnen, een cavia, een hamster, drie poezen en heel veel vissen. Wij hadden ook een Mechelse herder, Tracey. Dat was mijn beste vriendje. Vorig jaar is hij op 13,5-jarige leeftijd overleden. Soms mis ik hem nog wel.

Eerst zat ik op een reguliere school. Daar werd ik door medeleerlingen heel erg gepest omdat ik anders ben. Volgens de juf was dat mijn eigen schuld. Zij liet mij in de klas doen wat ik wilde zodat ze verder geen last van mij had. Soms deed ik dan educatieve spelletjes op de computer, maar vaak keek ik ook filmpjes op You Tube.

Onwijs vooruitgegaan

Als ik moet leren dan kan ik mij moeilijk concentreren en word ik soms heel erg druk. Het helpt als de leraar mij kleinere opdrachten geeft en af en toe roept: ‘Joey, opletten!’ Sinds  drie jaar zit ik in het speciaal onderwijs en daar gaat het beter. Vooral wat rekenen betreft ben ik onwijs vooruitgegaan, ik loop nu zelfs voor op schema.

Als ik mij door mijn autisme anders gedraag dan anderen dan is daar niet altijd begrip voor. Als ik heel druk ben vinden mensen mij bijvoorbeeld vervelend of zeggen ze dat ik niet luister. Dit komt vaak voor op feestjes. Daar zijn heel veel prikkels die ik niet kan verwerken. Ik vind het heel fijn als mensen dan niet oordelen maar gewoon even vragen wat er aan de hand is. Mijn grootste wens is dat meer mensen begrijpen wat autisme is, om die reden doe ik voor de NVA mee met de Nijmeegse Vierdaagse.’

Joey loopt van 17 juli tot en met 20 juli 2018 mee met de Nijmeegse Vierdaagse, in het zogeheten
#V-team dat bestaat uit in totaal honderd jongeren. Hij hoopt hiermee geld op te halen voor het AutismeFonds van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Joey wordt gesponsord door de Alkmaarse organisatie Kop-Zorg Autstekend. U kunt Joey ook steunen

Joey wordt gevolgd door Tako de Kindercorrespondent en zal van 16 juli tot en met 20 juli te zien zijn bij het Jeugdjournaal.

Bron: autisme.nl

Dit bericht is 2896 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail