Jeugddocumentaire over dochter van moeder met psychische aandoening

Facebooktwitterlinkedinmail

23 maart 2017 – KRO-NCRV zendt op zondag 9 april de bijzondere jeugddocumentaire Naomi’s geheim uit waarin de 17-jarige Naomi voor het eerst haar beste vriend Sam meeneemt naar haar moeder die in een psychiatrische kliniek woont. Dat is spannend, aangezien haar moeder niet alleen psychotisch is, maar ook drugs gebruikt.

Naomi schaamt zich niet langer voor haar moeder

Samen met haar tante bij wie ze sinds haar vijfde jaar woont, bekijkt Naomi foto’s van vooral de mooie momenten uit haar jeugd. Maar dat het leven met haar moeder haar behoorlijk heeft beïnvloed wordt gaandeweg duidelijk. Naomi besluit om zich niet langer voor haar achtergrond te schamen en neemt haar vriend Sam mee naar haar moeder. Hoe zal zij reageren? Naomi’s geheim is een aangrijpend portret van een stoere jonge vrouw die dankzij de steun van de mensen om haar heen zelfstandig is geworden. Een hommage aan liefde en hoop.

Naomi’s geheim is geregisseerd door Saskia Gubbels, geproduceerd door Selfmade Films en tot stand gekomen met steun van het Mediafonds en CoBOfonds.

Van 29 maart tot en met 2 april wordt in Nederland de Week van de Psychiatrie georganiseerd.

Tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) won Naomi’s geheim de Special Jury Award for Children’s Documentary 2016. De film is geselecteerd voor de Nederlandse competitie van het Go Short Film Festival Nijmegen (5 tm 9 april 2017).

Naomi’s geheim wordt op zondagavond 9 april 2017 om 19.25 uur uitgezonden in Zapp Echt Gebeurd op NPO 3.

Bron: persbericht

Dit bericht is 22663 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail