JellinekMinnesota recovery app om terugval bij verslaving te voorkomen

Facebooktwitterlinkedinmail

19 oktober 2020 – Het is niet eenvoudig een verslaving achter je te laten. Een van de extra hulpmiddelen die nu ingezet kan worden bij JellinekMinnesota is de JellinekMinnesota recovery app. De app is bedoeld om volwassenen te helpen die in behandeling zijn geweest bij JellinekMinnesota om elkaar te kunnen ondersteunen ook ná de behandeling.

Bijzonder aan de app is dat je in iedere regio in Nederland met een soort radar (buddyfinder) eenvoudig kunt zien of er buddy’s in de buurt zijn die je kunnen helpen als je het moeilijk hebt. Je kunt hen vragen naar welke meetings in de buurt zijn of om advies vragen als je er doorheen zit. Je kunt groepen oprichten en praten over thema’s, en uiteraard zien hoe lang je al clean bent termotivatie.

Verbondenheid ook in tijden van corona

Bani da Lima, oprichter van JellinekMinnesota behandeling in Nederland is erg blij met de lancering van de app: “Het is bekend dat gemiddeld 50 tot 70 procent van de cliënten na behandeling terugvalt in gebruik. Dat percentage zegt vooral iets over het chronische karakter van verslaving en is vergelijkbaar met een chronische aandoening zoals depressie. Maar het geeft wél aan hoe belangrijk het is om ook ná behandeling mensen blijvend te ondersteunen.

Bij JellinekMinnesota sluiten onze cliënten zich aan bij de Community JellinekMinnesota. De Community zet zich in om oud-cliënten te ondersteunen in hun leven in herstel door bijvoorbeeld mee te gaan naar een eerste meeting buiten de kliniek of gewoon een luisterend oor bieden. Maar juist in deze tijd met corona is het soms lastig die verbondenheid te bieden.

Verbondenheid is echt dé kern van herstel en kan terugval voorkomen. Ik hoop dan ook vooral dat het effect van de app is dat mensen elkaar nu ook online en op afstand kunnen blijven steunen, daarmee minder terugvallen en ook minder afhankelijk te worden van professionele hulp.”

Community JellinekMInnesota 10 jaar

De lancering van de app, ontwikkeld door DTT, valt samen met een feestelijk moment in de historie van Community JellinekMinnesota: op 15 oktober jl. vierden zij hun tienjarig bestaan. In die tien jaar is de Community JellinekMinnesota een enorme steun in de rug geweest voor talloze mensen om hun leven weer op te pakken. De JellinekMinnesota recovery app is voor alle (ex-) cliënten van JellinekMinnesota zowel in de App store (iOS) als in de Play store (Android) te downloaden:

JellinekMinnesota is een onderdeel van Jellinek en gevestigd in Amsterdam. Zij helpen mensen met een verslaving uit heel Nederland. Het behandelmodel en de behandelmethode zijn in de VS ontwikkeld.

Bron: persbericht

Dit bericht is 2179 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail