Interview met Emy Koopman over haar nieuwste roman ‘Het boek van alle angsten’

Facebooktwitterlinkedinmail

21 maart 2021 – Berrie Vugts ging voor het Rotterdamsch Leeskabinet en de Universiteitsbibliotheek in gesprek met schrijver en onderzoeksjournalist Emy Koopman over haar nieuwste roman ‘Het boek van alle angsten’. 

Wat doe je als je samenleving verandert in een pestkopmaatschappij, waarin het recht van de sterkste geldt en iedereen die afwijkt wordt uitgestoten? Voor Fana en Viko is leven de kunst van het verbergen van je gebreken. In hun pogingen om sterk te zijn en mee te draaien verloochenen ze zichzelf en anderen. Naarmate hun omgeving verder verhardt, wordt het voor hen steeds moeilijker om kritiekloos mee te blijven bewegen.

Het boek van alle angsten is een roman over een wereld die verdacht dichtbij lijkt, een wereld waarin elke intieme bekentenis kan worden omgevormd tot een publieke vernedering en elke zwakheid genadeloos wordt afgestraft. Beklemmend en ontzagwekkend.

Emy Koopman (1985) is schrijver en onderzoeksjournalist. Ze schrijft onder meer voor De Groene Amsterdammer en de Volkskrant. Haar debuutroman Orewoet (2016) werd genomineerd voor verschillende literaire prijzen. Ze promoveerde op psychologisch onderzoek naar literatuur en empathie.

Bron: eur.nl

Dit bericht is 4847 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail