In ‘Kwesties’ op Radio1 : leerlingen screenen op depressies en suïcidaliteit?

Facebooktwitterlinkedinmail

30 september 2017 – In het Radioprogramma Kwesties op Radio1 is morgenavond aandacht voor het screenen van leerlingen op depressies en suïcidaliteit.  Zaterdag 1 oktober 20:00 uur Radio 1

Door de decentralisatie van de Jeugdzorg zijn de wachtlijsten voor jongeren met psychische problemen flink toegenomen. Met alle gevolgen van dien. Het Brabantse ROC De Leijgraaf en nog elf andere scholen gaan voortaan alle leerlingen screenen op depressies en suïcidaliteit. Tijdens het project vullen leerlingen een vragenlijst in en krijgen mentoren een training hoe ze de symptomen kunnen herkennen.

In het programma Kwesties discussieert Rob Oudkerk in de bus met betrokkenen over dit project. Heeft het screenen van scholieren wel zin? Durven jongeren wel eerlijk te zijn over hun depressieve gevoelens? En hebben scholen een zorgplicht voor hun leerlingen, of zijn ze juist onderdeel van het probleem?

Marianne van den Anker gaat in discussie over inentingen. Zijn ouders die hun kind laten inenten alleen maar egoïstisch bezig, of houden farmaceutische bedrijven inderdaad de samenleving voor de gek om zoveel mogelijk geld te verdienen?

Over Kwesties
‘Kwesties’ is het wekelijkse live debatprogramma van de NTR. Politici, deskundigen en vooral de direct betrokkenen zelf komen aan het woord over brandende kwesties in Nederland. Presentatoren Rob Oudkerk en Marianne van den Anker reizen elke zondagavond af naar locaties waar zich actuele en controversiële onderwerpen afspelen rond diversiteit, levensbeschouwing en samenleving.

Discussieer mee!

Like de Facebookpagina  van Kwesties voor extra’s en video’s over deze uitzending. Praat mee  op Twitter: @kwesties_ntr en gebruik de hashtag #kwesties

Uitzending:1 oktober NPO Radio 1 20:00 uur

Dit bericht is 3028 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail