Het VOICE-onderzoek naar de therapeutische relatie zoekt deelnemers 

Facebooktwitterlinkedinmail

13 december 2023 – Ben jij behandelaar in de GGZ en wil je helpen psychische zorg te verbeteren? Lees dan snel verder! Het VOICE-onderzoek is een onderzoek naar de therapeutische relatie van een cliënt met een GGZ-behandelteam. Met dit onderzoek wil men kijken wat nou de belangrijkste factoren zijn die helpen een goede behandelrelatie op te bouwen en deze ook goed te houden. Kennis van deze voorspellers helpt ons om zo goed mogelijke GGZ-zorg te kunnen leveren! 

Wat houdt het onderzoek in?

Eén cliënt doet mee met zijn of haar casemanager / hoofdbehandelaar en een tweede belangrijke behandelaar uit het team. In één jaar tijd vullen jullie om de drie maanden online vragenlijsten in. Behandelaren kost dit verspreid over het hele jaar ongeveer 1 uur. De cliënt kost dit verspreid over het hele jaar ongeveer 2,5 uur. Als dank voor deelname ontvangt de cliënt VVV-bonnen met een totaalwaarde van € 30,-.

Wie kunnen meedoen?

Als behandelaar kun je met maximaal 10 verschillende cliënten aan het onderzoek deelnemen. Cliënten kunnen meedoen als ze:

  • klachten hebben op het gebied van angst, stemming en/of psychose;
  • tussen de 18 en 65 jaar oud zijn;
  • de Nederlandse taal goed beheersen. 

Bekijk voor meer informatie deze video: 

Wil je meedoen?
Heb je interesse om deel te nemen of wil je graag wat meer informatie? Vul hier je contactgegevens in, zodat de onderzoekers contact met je kunnen opnemen. 

Bron: persbericht

Dit bericht is 1232 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail