Het Rode Kruis schroeft coronahulp op voor kwetsbare groepen

Facebooktwitterlinkedinmail

2 november 2020 – Het Rode Kruis is met de grootste nationale hulpoperatie gestart sinds de Watersnoodramp in 1953.  De hulpverlening voor Nederlanders die door het coronavirus zijn getroffen wordt substantieel op geschroefd. Er is in de tweede golf meer hulp nodig op het gebied van medische ondersteuning, voedsel, onderdak en psychosociale hulp, aldus de hulporganisatie bij de  NOS.

Aan het begin van de eerste golf lanceerde het Rode Kruis al een Nationaal Actieplan voor coronahulp en volgens de organisatie zijn sindsdien 350.000 mensen geholpen. Totaal wil men tot mei nog ruim 48 miljoen euro ophalen op Giro 7244.

In de tweede golf zullen de kwetsbaarste mensen de gevolgen van het coronavirus nog tijden voelen, zegt het Rode Kruis. Zo zijn er steeds meer mensen die niet meer genoeg eten kunnen kopen voor zichzelf en hun gezin.  Ook de zorg komt onder druk te staan en zet de organisatie vrijwilligers in bij zorgcentra en teststraten om het zorgpersoneel te ontlasten.

Het Rode Kruis verwacht dat door corona meer mensen dakloos raken en dat opvanglocaties hierdoor dreigen vol te raken.  De hulporganisatie krijgt, doordat meer mensen in quarantaine zitten en behoefte hebben aan een luisterend oor, meer telefoontjes op de hulplijn voor kwetsbaren (070-4455 888).

Bron: nos.nl

Dit bericht is 1565 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail