Het project Socialrun gaat als zelfstandige stichting verder

Facebooktwitterlinkedinmail

2 mei 2018 – Het project Socialrun, dat de afgelopen drie jaar onder Stichting Samen Sterk zonder Stigma heeft gedraaid, gaat als zelfstandige stichting verder. De nieuwe stichting blijft met Samen Sterk zonder Stigma samenwerken om bespreekbaarheid en begrip bij psychische kwetsbaarheden te bevorderen.

In 2014 hebben Samen Sterk en de Socialrun besloten de handen ineen te slaan. Dankzij de steun en support van Samen Sterk kreeg de Socialrun de mogelijkheid om zowel kwalitatief als kwantitatief te groeien. In 2017 stonden 30 deelnemende teams aan de start, bezochten 3500 bezoekers het Te Gek!? festival, vonden er gedurende het jaar meerdere side-events plaats en konden 28 projecten gesubsidieerd worden vanuit de sponsorbijdrage van de teams.

Ook is er een duurzame samenwerking met defensie tot stand gekomen in de vorm van een start en finish terrein, en doen steeds meer teams van buiten de ggz mee. Organisatorisch is er nu een stabiele situatie ontstaan met goede mogelijkheden de Socialrun te continueren en verder uit te breiden.

Een nieuwe samenwerking door los van elkaar verder te gaan 

Stichting Socialrun is Samen Sterk erg dankbaar voor de geboden kansen en is trots onderdeel geweest te zijn van deze mooie organisatie. Door weer op eigen benen te gaan staan kan de Socialrun verder groeien, onder andere in het buitenland waar een wens maar ook een behoefte is.

De samenwerking tussen Samen Sterk en Socialrun zal blijven bestaan en zich uiten in gezamenlijke projecten, waaronder het Te Gek!? Festival op de finishdag van de Socialrun. Projecten die in 2017 subsidie hebben ontvangen vanuit Socialrun-gelden zullen met de Socialrun mee ‘verhuizen’. Zij worden hier spoedig over geïnformeerd.

Bron: samensterkzonderstigma.nl

Dit bericht is 5511 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail