Het Festival Caring Community programma van MIND op 26 maart

Facebooktwitterlinkedinmail

22 maart 2021 – Op 26 maart verzorgt MIND een digitaal kanaal tijdens het driedaagse Festival Caring Community. We laten voorbeelden zien van onze projecten, acties, evenementen, onderzoeken en geven we veel praktische informatie, tips en tools. Dit doen we met, voor en door mensen uit diverse organisaties.

Het programma op vrijdag 26 maart:
12.00 uur Kansrijke contexten als meedoen niet vanzelfsprekend is
Gemeenten werken op verschillende manieren aan herstel en participatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid in hun regio. Zelfregie-en herstelinitiatieven zijn ‘door en voor’,  vanuit ervaringsdeskundigheid en bottom-up georganiseerd. Hoe kun je er als gemeenten voor zorgen dat zelfregie- en herstelinitiatieven een stevige plek in het palet van zorg en ondersteuning krijgen om zo participatie en herstel vanuit zelfregie te faciliteren en stimuleren? We geven achtergrondinformatie en handvatten en inspiratie vanuit de praktijk! Met o.a. Sonja Visser.

13.45 uur Inspirerende gemeenten
In dit blok laten we inspirerende voorbeelden zien van samenwerking tussen gemeenten en zelfregie- en herstelinitiatieven. Zoals de gemeente Apeldoorn met herstelplein Korak en de gemeente Borne met het zelfregieteam Borne. Waarom vinden gemeenten het belangrijk om te investeren in herstel en zelfregie? Hoe werken ze samen? Ook geeft de Vliegende Brigade Ervaringsdeskundigheid informatie over hun werk en wat zij voor gemeenten kunnen betekenen.

15.30 uur Jongerenparticipatie in gemeentelijk beleid
Romy Migo, jongerencoördinator bij de Gezonde Generatie en vertegenwoordiger van MIND Young deelt haar persoonlijke ervaringen met jongerenparticipatie. Ruud Fiere en participerende jongeren in Noord-Holland vertellen over het project ‘Over mij = met mij: jongerenparticipatie nieuwe stijl’ en Jolanda van Gerwe van Stichting Join us verzorgt een webinar ‘Jong & Eenzaam’.

17.15 uur Laat je inspireren door deze tips van MIND
Diverse medewerkers van MIND laten zien wat MIND aan producten, diensten en tools in huis heeft. MIND Korrelatie, de Ggz-appwijzer, de website Kiezen in de ggz, MIND Atlas, resultaten uit onderzoeken, diverse evenementen etc. zullen kort gepresenteerd worden.

Alle info over het festival Caring Community vind je op deze website: https://caringcommunity.nu/

Bron: mindplatform.nl

Dit bericht is 1971 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail