Gratis webinar over evalueren in de ggz-behandeling

Facebooktwitterlinkedinmail

12 december 2023 – Praktijkonderzoeken en wetenschappelijke literatuur laten zien dat evalueren in de behandeling bijdraagt aan goede zorg. Ook geven professionals aan behoefte te hebben aan passende ondersteuning. Door regelmatig het verloop van de behandeling en het herstel te bespreken, kun je samen de juiste keuzes in de behandeling maken. Er is meer zicht op voortgang en effect, en de behandeling kan indien nodig worden bijgestuurd of worden afgesloten. Op maandag 22 januari organiseert Akwa GGZ van 19.30 – 21.00 uur een gratis en interactief webinar over evalueren in de behandeling.

Ervaringsdeskundige en professionals delen praktijkervaring

Tijdens het webinar wisselen vertegenwoordigers van het patiënt- en professionalperspectief kennis en praktijkervaring uit. Amna Haji, ervaringsdeskundige en zorgontwikkelaar herstelondersteunende zorg bij Arkin, Vicky Mouthaan, verpleegkundig specialist ggz bij de Militaire GGZ, Maarten Merkx, gz-psycholoog en psychotherapeut bij HSK, en Hanneke Niels-Kessels, klinisch psycholoog bij GGZ Oost Brabant, spreken onder leiding van Gaetana Ferla over onder andere het belang van behandeldoelen; hoe geef je evalueren in de behandeling vorm; het gebruik van vragenlijsten; hoe voer je een evaluatiegesprek en praktische hulpmiddelen voor evalueren. Tijdens het webinar kunnen kijkers ook vragen stellen.

Hanneke Niels-Kessels klinisch psycholoog bij GGZ Oost Brabant: “Aan het begin van de behandeling evalueer ik het liefst elke maand. Juist in de eerste drie maanden gebeurt er veel met een patiënt en zijn de uitkomsten van een vragenlijst relevant om de behandeling samen tijdig bij te sturen.”

Praktische hulpmiddelen voor evalueren in de behandeling

Om evalueren in de behandeling vorm te geven is er de online Evaluatieondersteuning. Behandelaar en patiënt vullen samen de Evaluatieondersteuning in waarna een overzicht volgt met het evaluatieplan en tips voor het evaluatiegesprek. Op akwaggz.nl/evalueren staan ook literatuur, praktijkonderzoeken, interviews, een werkkaart en een gratis te bestellen folder met tips voor evalueren in de behandeling.

Meld je vrijblijvend aan voor het gratis webinar op 22 januari van 19.30 – 21.00 uur. Meld je hier aan.

Bron: persbericht

Dit bericht is 1307 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail