Gratis webapp Arkin: in kleine stapjes versterken mentale gezondheid

Facebooktwitterlinkedinmail

11 september 2023 – Beter slapen, voldoende bewegen, gezonder eten en zingeving: een gezonde leefstijl voorkomt veel psychische problemen als depressie, burn-out en angststoornissen. Met veel apps kun je hiermee aan de slag, maar vaak moet hiervoor een abonnement worden afgesloten. Daarom lanceert ggz-aanbieder Arkin vandaag een gratis webapp zodat ook mensen met een kleine portemonnee aan de slag kunnen met hun leefstijl om zo hun mentale gezondheid te verbeteren. 

De webapp is heel laagdrempelig, omdat je vanuit één doel in kleine stappen je gewoonten aan gaat passen. De gebruiker kiest een doel op een van de vier leefstijlpijlers: slaap, voeding, beweging of zingeving. Per pijler staat informatie wat het effect is op de mentale gezondheid. Daarnaast kiest hij hoeveel tijd hij aan het behalen van dit doel wil besteden.

Stapje voor stapje
“We hebben bewust gekozen voor gedragsverandering in kleine stappen. Als je meer wil gaan bewegen, dan begin je bijvoorbeeld met een dagelijkse wandeling van 10 minuten. Deze aanpak houdt het doel behapbaar en zorgt ervoor dat de opdracht haalbaar blijft,” vertelt Sebastian Buurma projectleider E-health bij Arkin. Buurma is sport- en prestatiepsycholoog en ontwikkelde de webapp samen met preventiemedewerker Marije Vastenouw, specialist op het gebied van leefstijlverandering.

“Daarnaast is het belangrijk om jezelf tijd te geven om te veranderen. Een nieuwe gewoonte heb je niet van de ene op de andere dag. Het duurt gemiddeld een paar maanden. De kracht zit hem dus in het steeds aan één doel te werken en als dat bereikt is een volgend doel te kiezen.”

De webapp maakt onderdeel uit van MijniHelp.nl, een e-health platform met tips, oefeningen en zelfhulpcursussen voor iedereen die zich zorgen maakt over zijn mentale gezondheid. Het platform is ontwikkeld door Arkin Preventie. Arkin is een grote ggz-instelling met 11 verschillende specialismes binnen de psychiatrie en verslavingszorg waar veel aandacht is voor digitale preventieve zorg.

Kijk op  Gratis leefstijl cursus – MijniHelp

Bron: denederlandseggz.nl

Dit bericht is 1611 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail