10 september 2024 – Vandaag op World Suicide Prevention Day, stellen Therapieland en Gezondeboel het online programma Omgaan met een suïcidale naaste gratis beschikbaar. Dit programma is speciaal ontwikkeld om de sociale omgeving te ondersteunen in het omgaan met een suïcidale geliefde, vriend of familielid. Hiermee willen ze het taboe rondom het onderwerp doorbreken en bijdragen aan suïcidepreventie in Nederland.
Signaleren en ondersteunen zonder jezelf te verliezen
Familieleden en vrienden spelen een belangrijke rol in zelfmoordpreventie; zij zijn vaak de eersten die de signalen opvangen. Toch is het voor hen een enorme uitdaging: Hoe herken je de signalen? Hoe begin je hierover te praten? En hoe zorg je ervoor dat je voor jezelf blijft zorgen? Het programma ‘Omgaan met een suïcidale naaste’ helpt de sociale omgeving om deze signalen te herkennen en op een sensitieve manier te ondersteunen – zonder zichzelf uit het oog te verliezen.
“Het is belangrijk dat we niet alleen aandacht hebben voor mensen met suïcidale gedachten, maar ook voor hun naasten. Zij spelen een onmisbare rol in het herkennen van signalen en het bieden van steun, waardoor in bepaalde gevallen veel leed voorkomen kan worden. Met dit programma willen we hen handvatten bieden om op een effectieve, maar vooral ook veilige manier te helpen”, aldus Jarno Meijer, CEO bij Therapieland en Gezondeboel.
Gratis en voor iedereen toegankelijk
Therapieland en Gezondeboel roepen professionals binnen zorg en welzijn op om dit programma te delen met zoveel mogelijk cliënten, inwoners of patiënten. Want suïcide raakt elke dag nog heel veel mensen.
Dit programma is toegankelijk voor iedereen, ongeacht of ze bekend zijn met Therapieland of Gezondeboel. Er is geen account nodig om het programma te volgen. Meer informatie en het volledige programma ‘Omgaan met een suïcidale naaste’ vind je hier.
Over Therapieland en Gezondeboel:
Digitale zorg persoonlijk én effectief maken, dat is wat Therapieland en Gezondeboel doen. Of je nu wachtlijsten wil overbruggen, behandelcapaciteit wil vrijspelen of meer eigen regie wil stimuleren. Met professionele e-health ondersteun je jouw cliënten gemakkelijk vanuit één gebruiksvriendelijk platform. Zo bieden wij zorg zelfstandig, thuis en digitaal waar het kan, en houd jij tijd over voor het echte werk. Benieuwd hoe wij met jouw organisatie kunnen samenwerken? Neem dan contact met ons op!
Bron: persbericht
Dit bericht is 491 keer gelezen.