21 oktober 2021 – Het Congres Basis GGZ, 18 mei 2022- hét on- en offline evenement voor iedereen werkzaam in en om de Basis GGZ. Over mensgericht behandelen, bevlogenheid, traumasensitief werken, klimaatangst en meer. Geniet van inspirerende lezingen, werksessies en masterclasses. We zijn fier op én we vieren de Basis GGZ.
Je kan het programma de hele dag volgen op locatie Burgers’ Zoo óf het middagprogramma volgen via het online platform. Deelnemen kan al vanaf €29,90! Bekijk het hele programma en meld je aan via: https://www.congresbasisggz.nl/home/aanmelden > > >
Wat kan je verwachten?
Tijdens het congres belichten we onderwerpen waar jij als psycholoog direct mee aan de slag kan. Ga in masterclasses aan de slag met de Yucelmethode en ervaar Virtual Reality. Of leer hoe je met blended werken, oplossingsgerichte interventeis en externaliserend taalgebruik de behandelsessies effectiever maakt. In sessies laat je je bijpraten en inspireren over thema’s als de mens achter de diagnose, leefstijl en traumasensitief werken.
Floortje Scheepers, hoogleraar innovatie bij UMC Utrecht, zal schetsen hoe we meer naar een mensgerichte behandeling moeten en het model-denken kunnen loslaten. Ze gaat onder meer in op het belang van taalgebruik, de relatie tussen behandelaar en cliënt en de inzet van de zogenaamde Netwerk Intake.
Klimaatpsychologie is een van de andere onderwerpen op het congres. Sara Helmink en Sara Wortelboer van Klimaatpsychologie.com vertellen hoe psychologie een rol kan spelen in het oplossen van klimaatveranderingen. En: over hoe je klimaatstress of -angst kan herkennen en hoe je hiermee omgaat in de behandelkamer.
Hoe kunnen we bevlogenheid in het vak behouden en hervinden? GZ-psycholoog Michiel Linssen gaat op deze vraag in en vertelt over het belang van zelfzorg voor therapeuten.
Wie en wat kan je nog meer verwachten? Bekijk het programma >
Bovendien wordt het Zorgprestatiemodel besproken; Cornelis Jan Diepeveen licht toe hoe het model werkt en in de praktijk kan worden gebracht. Hij gaat hierover in gesprek met verschillende zorgprofessionals en er is voldoende ruimte om je vragen te stellen.
Doelgroep:
Professionals in de GGZ (van behandelaren tot managers), kwaliteit- en beleidsmedewerkers, zorgverzekeraars
Bron: persbericht
Dit bericht is 2247 keer gelezen.