Ex-medewerkers: ‘Werksfeer Emergis afdeling Kind en Jeugd totaal verziekt’

Facebooktwitterlinkedinmail

3 augustus 2022 – Verschillende ex-medewerkers van de jeugdzorg van Emergis zijn woedend op het bestuur en het management van de ggz-instelling. Omroep Zeeland heeft de afgelopen tijd uitgebreid gesproken met hen.

Emergis  heeft de problemen over zichzelf afgeroepen, zeggen de ex-werknemers. Het gaat om meerdere oud-medewerkers van de zeeuwse GGZ-aanbieder die allemaal een aantal jaren op de afdeling Kind en Jeugd hebben gewerkt als behandelaar of als verpleegkundige.  Ze vertellen hun verhaal anoniem, omdat ze nog aan een baan willen komen in  de jeugdzorg. Hun namen zijn bekend bij de redactie van Omroep Zeeland.  Ze zijn unaniem in hun oordeel over de werksfeer op de afdeling Kind en Jeugd die zij  ’totaal verziekt’ noemen.

Het bestuur gaf in mei dit jaar aan dat er een tijdelijke aanmeldstop voor de afdeling Kind en Jeugd werd  afgekondigd. ‘Psychiaters en psychologen zijn schaars’ zo meldde de enige ggz-instelling in Zeeland.  Tot 1 september werden er  geen kinderen meer aangenomen om hulp thuis te bieden. Het bestuur  van Emergis noemde twee redenen: een hoog verzuim door corona en een landelijke schaarste aan psychologen en psychiaters.

Onzin volgens de ex-werknemers, de belangrijkste oorzaken waren interne factoren en heeft meergis aan zichzelf te danken. . Er was zeker sprake van een hoge werkdruk maar het personeelstekort werd veroorzaakt omdat vele werknemers zijn opgestapt.  De verziekte werksfeer werd volgens hen veroorzaakt door de onrust na reorganisaties, de vele wisselingen in leidinggevenden en personeel op de werkvloer en het ontbreken van een duidelijke visie .

Emergis erkent in een reactie het vertrek van medewerkers als gevolg van een reorganisatie, net als de wisselingen van leidinggevenden en geeft aan dat er een ‘duidelijk plan van aanpak’ is opgesteld.  Emergis blijft inzetten op het intensiveren van ambulante zorg en het outreachend werken en verwacht in september weer stap voor stap te kunnen starten met de ambulante behandelingen van nieuwe kinderen en jongeren.

Bron en video : omroepzeeland.nl 

Dit bericht is 3523 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail